Zmieniam silniczek- potrzebuje drobnych porad
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Zmieniam silniczek- potrzebuje drobnych porad
Witam! jako że piszę tu poraz pierwszy to na początku sie przedstawie. Mam na imie Marek jakiś miesiąc temu stałem się szczęścliwym posiadaczem VW Golf 2 z silniczkiem 1,6RF. Jednak ma swoje lata i poprzedni wlaścicel nie dbał zbytnio o niego więc już silnik swoje przezył. Trafiła sie okazja kupna 1,8PF i zakupiłem. Na dniach bedziemy montować a ja bym baaardzo prosił o porady na co uważać, co koniecznie wymienić (może półosie czy cuś)na co zwrócić uwagę. Nie mam doświadczenia dlatego każda porada bedzie dla mnie bardzo cenna. z gory dzieki za odpowiedzi pozdrawiam. Marek
A i jeszcze czy w 1.8PF powinna być chłodnica z dwoma wiatrakami czy z jednym może być??
A i jeszcze czy w 1.8PF powinna być chłodnica z dwoma wiatrakami czy z jednym może być??
Silnik mam ze skrzynią półosie też będą jednak razem z silniczkiem.
Fotki wrzóce jak tylko zaczniemy prace i jak dorwe jakiś aparacik cyfrowy.
Wielkie dzięki za odpowiedz bo niewiedziałem co z tą chłodnicą I jeszcze takie pytanie bo nie mam poduszek pod silniczek ale czy ze starego 1,6RF będą?? to sie różni czymś??
Wielkie dzięki za odpowiedz bo niewiedziałem co z tą chłodnicą I jeszcze takie pytanie bo nie mam poduszek pod silniczek ale czy ze starego 1,6RF będą?? to sie różni czymś??
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
wszystko pasujeVWred pisze:Silnik mam ze skrzynią półosie też będą jednak razem z silniczkiem.
silnik mechaniczine wkładasz na miejsce starego i musi pasowac, posuszki podlaczenie chlodnicy wszystko ok, gorzej z elektryka , trza troche pociągać druta
www.vrservice.pl
Hehe spoko o elektryke sie nie martwie bo mam caluteńką kompletną wiązkę razem z bezpiecznikami i przekaźnikami.Jeśli poduszki sie nadają to moim zmartwieniem zostaje tylko filtr powietrza którego bark No i jeszcze trochę sporo pracy przed nami i oczywiście brak czasu ale czego sie nie robi dla poczciwego Golfika. Dzieki za odpowiedzi Pozdro
Wielkie dzięki za odpowiedzi!! Rozwialiscie niektóre moje wątpliwosci. Ale znowu teraz mam problem ponieważ brakuje mi filtra powietrza.Nie mam tej puszki (i nigdzie nie moge jej znaleźć) więc pomyslałem że puki co wstawie stożek Tylko że do puszki szedł chyba jakis przewodzik (jeśli sie myle prosze o poprawke:D) Tak więc co z nim jeśli walne stożek. Wszystko bedzie oki??
Pozdro
Pozdro
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
ee a od kiedy w takim dziadku jak PF było immo? hehe, w PF nie było immoravenium pisze:Nie zapomnij o immo bo on naprawde moze popsuc zabawe ( ja kupillem komplet ale bez immo ) Skompletowanie calego immo tro che mi zajelo
[ Dodano: Wto Lis 29, 2005 7:32 am ]
ja mam puszkę dp PFa. w bdb stanie, z chęcia sprzedamVWred pisze:Wielkie dzięki za odpowiedzi!! Rozwialiscie niektóre moje wątpliwosci. Ale znowu teraz mam problem ponieważ brakuje mi filtra powietrza.Nie mam tej puszki (i nigdzie nie moge jej znaleźć) więc pomyslałem że puki co wstawie stożek Tylko że do puszki szedł chyba jakis przewodzik (jeśli sie myle prosze o poprawke:D) Tak więc co z nim jeśli walne stożek. Wszystko bedzie oki??
Pozdro
www.vrservice.pl
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
niczym sie nie różnią, wszystko pasi, czesci dostępne bez problemu,VWjowiec pisze:ten silnik to nie PF a RV czyli produkowany tylko na amerykański rynek,
mozecie nam powiedzieć czy bardzo sie różną podzespołami od PFa? bo wyglada bardzo podobnie jak PF? i czy nie bedzie kłopotu z kupnem częsci pod ten silnik?
www.vrservice.pl