żaróweczki do podświetlenia licznika i nawiewów mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podświetlanie od spodu
Witam
Tak się zastanawiam... Zainspirował mnie kolega nieco . Zastanawiał się ktoś z was nad próbą podświetlenia zegarów od spodu. Myśle, że dało by to piorunojący efekt i zmniejszyło do minimum cienie powstające na samym liczniku
A może ktoś z was już tego próbował ???
...Ja muszę to dokładnie zbadać
Tak się zastanawiam... Zainspirował mnie kolega nieco . Zastanawiał się ktoś z was nad próbą podświetlenia zegarów od spodu. Myśle, że dało by to piorunojący efekt i zmniejszyło do minimum cienie powstające na samym liczniku
A może ktoś z was już tego próbował ???
...Ja muszę to dokładnie zbadać
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
tu masz link do opisu jak podświetlić zegary od spodu
http://www.splenetic-spoons.com/g3/
jest niestety po niemiecku ale fotek jest wystarczająco dużo.
http://www.splenetic-spoons.com/g3/
jest niestety po niemiecku ale fotek jest wystarczająco dużo.
Naprawde świetny efekt końcowy. Cała instrukcja jest dość przejrzysta, szkoda że po niemiecku, ale dla chcącego nic trudnego. U mnie jednak nie jestem pewny czy osiągnąłbym taki efekt... posiadam srebrne tarcze zegarów - z tego co wiem to są oryginalne
Może któś z was podświetlał już takie tarcze???
Może któś z was podświetlał już takie tarcze???
- Wojtes3mkIII
- Ma gadane
- Kontakt:
BiZiCz pisze:Naprawde świetny efekt końcowy. Cała instrukcja jest dość przejrzysta, szkoda że po niemiecku, ale dla chcącego nic trudnego.
Wcale nie jest taki swietny jak by sie mogło wydawać - tam gdzie są diody cyfry świeca jaśniej niz w innych miejscach - ćwiczyłem ten patent swego czasu i szkoda zachodu - chyba że się to opracuje na wzór MK4 - ale na kombinacje jest tam mało miejsca.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Do folii to proponuję użyć szukaj a tak na marginesie to wybrać się do papierniczego i kupić okładkę do bindowania za 0,50 pln i zrobisz sobie czerwonej folii do 7 liczników.
Co do podświetlenia nawiewów to żeby świeciło to w jakiś sensowny sposób to należy zdecydowanie zastosować neon. na mojej stronie znajdziecie zdjęcia jak wygląda to u mnie.
Ponieważ jest to post na technicznym nie będę pisał że nadal mam takie zestawy na sprzedaż
[ Dodano: Wto Lis 29, 2005 7:55 am ]
Co do podświetlenia nawiewów to żeby świeciło to w jakiś sensowny sposób to należy zdecydowanie zastosować neon. na mojej stronie znajdziecie zdjęcia jak wygląda to u mnie.
Ponieważ jest to post na technicznym nie będę pisał że nadal mam takie zestawy na sprzedaż
[ Dodano: Wto Lis 29, 2005 7:55 am ]
Moje zdanie jest dokładnie takie samo, dlatego poszedłem w stronę zegarów UV a nie kombinowania od spodu. Ze względy na ograniczoną ilość miejsca, dużą ilość pracy i efekt końcowy nie do końca zadawalający wolałem odpuścić ten pomysł.Corvax pisze:BiZiCz pisze:Naprawde świetny efekt końcowy. Cała instrukcja jest dość przejrzysta, szkoda że po niemiecku, ale dla chcącego nic trudnego.
Wcale nie jest taki swietny jak by sie mogło wydawać - tam gdzie są diody cyfry świeca jaśniej niz w innych miejscach - ćwiczyłem ten patent swego czasu i szkoda zachodu - chyba że się to opracuje na wzór MK4 - ale na kombinacje jest tam mało miejsca.
Dzięki, a czy trzeba kupić jakiś wybrany model? Czy jest to tylko zwykła żaróweczka?rydzu pisze:Jak wymontujesz licznik z samochodu to masz dużą ilość zarówek wkręconych z tyłu. Dwie z nich służą właśnie do oświetlenia licznika przebiegu i zegarka cyfrowego.
Koszt 1pln do 1.5 pln ale trzeba wyciągnąć zegary żeby wymienić.
kijannaa to musi być żaróweczka taka jak do kontrolek, podświetlenia zegarów od góry, standard VW. jak pójdziesz do sklepu i powiesz że potrzebujesz żarówkę do zegarów w VW to nic innego nie mogą ci sprzedać.
solowa123 wsadzanie mocniejszej żarówki nic nie da ponieważ plastiki któe służą do rozprowadzenia światła po kilku latach tracą swoje właściwosći. Można kombinować z diodami ale raczej wychodzi punktowo. Myśle, ze to do czego udało nam się na dzień dzisiejszy dojść to bardzo dobre rozwiązanie.
solowa123 wsadzanie mocniejszej żarówki nic nie da ponieważ plastiki któe służą do rozprowadzenia światła po kilku latach tracą swoje właściwosći. Można kombinować z diodami ale raczej wychodzi punktowo. Myśle, ze to do czego udało nam się na dzień dzisiejszy dojść to bardzo dobre rozwiązanie.