Wskazania komputera pokładowego z mpg na km?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- KrisGliv
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wskazania komputera pokładowego z mpg na km?
Mam takie pytanie czy jezeli kupie samochód angielski w ktorym wskazania komputera pokladowego odnosnie spalania bede mial w MPG (Mile per gallon) to czy da sie w jakiś sposób przejść na wskaznia l/km? Dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czw lis 08, 2007 09:29 przez KrisGliv, łącznie zmieniany 1 raz.
bezproblemowo wystarczy przekodować zegary na europę.
w przypadku autka z US dochodzi jeszcze klimatronik z F na C, do tego przypadku nawet komputera nie trzeba.pozdrawiam
w przypadku autka z US dochodzi jeszcze klimatronik z F na C, do tego przypadku nawet komputera nie trzeba.pozdrawiam
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).
da się zrobić przez kombinacje przycisków w liczniku ale w młodszych autach, np: passat 3C (czyt B6)FosGate pisze:ale czy da sie to zrobic samemu np. przez kombinacje przyciskow na liczniku ???
do starszych modeli tylko komp.
Pozdrawiam
A konkretnie jak? Chodzi mi o zmiane mil na km i f na cjjacekkx pisze:da się zrobić przez kombinacje przycisków w liczniku ale w młodszych autach, np: passat 3C (czyt B6)FosGate pisze:ale czy da sie to zrobic samemu np. przez kombinacje przyciskow na liczniku ???
do starszych modeli tylko komp.
Pozdrawiam
- charlie200
- Nowicjusz
powiedz mi czy w ogóle możesz się dostać do liczników (instruments - 17) ??roger18sx pisze:Ja tez posiadam golfa3 2.0 gti a mam wszystko w liczniku w milach i posiadam tez komputer mfa i tez sa galony i tez chciał bym to zmienic nas kilometry i czy wie ktos jak bo mam interfejs vag i czy da sie to zrobic programem VAG COM pl ? Prosze o odpowiedz
nigdzie nie mogę znaleźć kodowania liczników z golfa III, być może nie da się tego zrobić w tym modelu.
------------------------------------------------------------------------------------------
jeśli idzie o passka 3C to naciskasz na prawej manetce przycisk "góra" lub "dół", jak na focie poniżej i przytrzymujesz parę sekund:
między zegarami pokaże się menu, wybierasz MFA i niestety nie pamiętam na, której pozycji jest zmiana mil na km i na odwrót, jest tam wiele funkcji. (po menu latasz operując przyciskami, patrz fota - góra_dół, przycisk od spodu manetki "reset" robi za "enter")
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz gru 07, 2008 20:07 przez makeć, łącznie zmieniany 1 raz.
- charlie200
- Nowicjusz