[mk II] problem z odpaleniem 1.6D
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk II] problem z odpaleniem 1.6D
Witam wszystkich bardzo serdecznie mam taki duży problem a mianowicie nie umię odpalic golfa II '87r 1,6 D na minusie niewiem co jest wymienilem filter paliwa, świece i akumulator jest sprawny bo sprawdzałem wszystko wiec w czym jest problem ?? czy moze to byc zwiazane z rozrzadem cos?? czy sie mysle dzieki za pomoc
pozdrawiam Beret
re
no wiec niewiem jakie mam sanie wyciagam i drazek i wiecej niewiem no przewody sa ok bo swiece grzeja sprawdzalem po kolei wszystko i niewiem z czym to moze byc zwaizane
no a opis tu wkladam kluczyk grzeje swiece wyciagam ssanie jak gasnie to przekrecam kluczyk i obraca silnikiem a z ruły leci dym biały nie ma tego takiego wystzrału ale kompresja nie jest zla bo pozniej juz pali normalnie tylko z rana najgorzej jest
no a opis tu wkladam kluczyk grzeje swiece wyciagam ssanie jak gasnie to przekrecam kluczyk i obraca silnikiem a z ruły leci dym biały nie ma tego takiego wystzrału ale kompresja nie jest zla bo pozniej juz pali normalnie tylko z rana najgorzej jest
pozdrawiam Beret
Re: re
myślę że to jest agonia silnika a konkretnie słabe ciśnienie sprężania (objaw wzorcowy).beret pisze:no wiec niewiem jakie mam sanie wyciagam i drazek i wiecej niewiem no przewody sa ok bo swiece grzeja sprawdzalem po kolei wszystko i niewiem z czym to moze byc zwaizane
spróbuj pomierzyć ciśnienie w cylindrach(czyli udaj się do dobrego doświdczonego mechanika to pomoże Ci zmniejszyć koszty naprawy)
Pozdro.......
re
no mnie sie też tak wydaje ze autko już ma swoje lata i musi miec poblemy z odpalaniem na mroziebęde musiał się udać do mechanika w celu pomieżenia kompresji
pozdrawiam Beret
-
- Turbo Inside
- Kontakt:
Nim się udasz na kompresję....
Czy miałeś takie problemy w zeszłym roku na mrozach?
Ja miałem golfa TD i tez dwa razy zastrajkował w zimie.Powodami były:
spalony bezpiecznik świec żarowych i
zaśniedziały styk prądu do pompy paliwa.
Spróbuj może to to co napisałem
Powodzenia
Ja miałem golfa TD i tez dwa razy zastrajkował w zimie.Powodami były:
spalony bezpiecznik świec żarowych i
zaśniedziały styk prądu do pompy paliwa.
Spróbuj może to to co napisałem
Powodzenia
T o M
Re: re
skor pozniej odpala od kopa jak jest rozgrzany to niebedzie kompresja bo jezeli bylby wychchlany silnik caly czas by go krecilberet pisze:no wiec niewiem jakie mam sanie wyciagam i drazek i wiecej niewiem no przewody sa ok bo swiece grzeja sprawdzalem po kolei wszystko i niewiem z czym to moze byc zwaizane
jaki masz aku??
jezeli mniejszy niz 65A to wymien go
ja mialem mniejszy aku i tez ciezko krecil wymienilem na wiekszy i kreci sie jak Vtec
re
no wiec tak w zeszłym roku ni emaiłem takich problemów bo nie miałem golfa II tylko fiata 126p , akumulator mam 65Ah sprobuje poczyscic te styki koło pompy ale ciagle czekamna pomoc jak cos pozdrawiam
pozdrawiam Beret
-
- Turbo Inside
- Kontakt: