Rozrząd....czy to możliwe?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Według moich danych (ETKA) ANU nigdy nie jeździł w Golfie tylko w Sharanie i Seacie Alhabra, ale to nic nie zmienia...wesol pisze:...Myslalem jeszcze o TDI PD - ANU i tez ma 90KM...
Co do opon 4mm to nie jest dużo i w wielu krajach Europy jest to dolna granica wysokości bierznika dla opon zimowych. Np. na Słowacji od 15 listopada do 15 marca muszą być stosowane opony zimowe o głębokości bieżnika co najmniej 4 mm.
Wydaje mi się, że tutaj wcale nie chodzi o popadanie w paranoję, ale o to aby wrazie "W" nie mieć sobie niczego do zarzucenia. Koleżanka pisała, że jedzie w Alpy...
Ci wszyscy, którzy doradzili wcześniejszą wymianę rozrządu pracują nad zmniejszeniem negatywnego wydźwięku powiedzenia: "Polak mądry po szkodzie...". Oni poprostu starają się być mądrzejsi przed...
Auto bez wątpienia jest skarbonką, czasami większa, a czasami mniejsza i nic tego nie zmieni.wesol pisze:...z auta zrobi sie skarbonka...
Ostatnio zmieniony śr gru 10, 2008 17:43 przez AFN140KM, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!
Skoda Roomster Comfort Style 1.6TDI CAYB 2010
Co za pytanie szanowny Kolego... Wymieniłem, bo miał przepisowe 90 tys. nalatane. Paska rozrządu nie wymieniamy wtedy gdy jest zużyty, jak opon chociażby. Wymiany nie uzależniamy od stopnia zużycia (poza szczególnymi przypadkami), nie sprawdzamy tego przecież.AFN140KM pisze: To dlaczego go wymieniłeś?
Ostatnio zmieniony czw gru 11, 2008 07:22 przez figurel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
AFN140KM, przypuszczam i z własnego doświadczenia wiem dlaczego wymienił kolega pasek -aby uniknąć niepotrzebnych kosztów remontu silnika po jego ewentualnym zerwaniu .efekty takiego zdarzenia widziałem dwukrotnie zapewniam nie jest to miły widok nie mówiąc o kosztach.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
Widzę, że nie zrozumiałeś mojej aluzji z uśmieszkiem na końcu. Ja jestem za tym, aby rozrząd wymieniać przy przebiegu podanym w instrukcji pojazdu lub wcześniej jeśli mamy jakiekolwiek wątpliwości. To gwoli wyjaśnienia. Moje pytanie tyczyło się Twojej poprzedniej wypowiedzi, a konkretnie jej drugiej części:figurel pisze:...Co za pytanie szanowny Kolego... Wymieniłem, bo miał przepisowe 90 tys. nalatane. Paska rozrządu nie wymieniamy wtedy gdy jest zużyty, jak opon chociażby. Wymiany nie uzależniamy od stopnia zużycia (poza szczególnymi przypadkami), nie sprawdzamy tego przecież...AFN140KM pisze: To dlaczego go wymieniłeś?
Skoro jesteś przekonany, że jeszcze sporo byś na tym pasku przejechał to dlaczego go wymieniłeś? Chodzi mi o to, że ja będąc na Twoim miejscu takiego przekonania bym nie miał. Wręcz przeciwnie. Stąd moje pytanie z uśmieszkiem.figurel pisze:...Jestem przekonany, że jeszcze sporo bym na tym pasku przejechał...
Ja też wiem dlaczego go wymienił, pisałem o tym w poście wcześniej:wielblad2 pisze:...AFN140KM, przypuszczam i z własnego doświadczenia wiem dlaczego wymienił kolega pasek -aby uniknąć niepotrzebnych kosztów remontu silnika po jego ewentualnym zerwaniu .efekty takiego zdarzenia widziałem dwukrotnie zapewniam nie jest to miły widok nie mówiąc o kosztach...
Moje pytanie było lekko ironiczne .AFN140KM pisze:Wydaje mi się, że tutaj wcale nie chodzi o popadanie w paranoję, ale o to aby wrazie "W" nie mieć sobie niczego do zarzucenia. Koleżanka pisała, że jedzie w Alpy...
Ci wszyscy, którzy doradzili wcześniejszą wymianę rozrządu pracują nad zmniejszeniem negatywnego wydźwięku powiedzenia: "Polak mądry po szkodzie...". Oni poprostu starają się być mądrzejsi przed...
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!