Stukot na jałowym, skrzynia?? MK3 92 ABD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stukot na jałowym, skrzynia?? MK3 92 ABD
Na jałowym słychać dziwny stukot(rzeklbym nawet ze jest to klekotanie), prawdopodobnie ze skrzyni, po wcisnieciu sprzegla, przestaje skukać. Wystarczy nawet chociaz troszke podbic obroty ... nawet tak do 1200 i przestaje tez stukac. Aha ... i czasem jest zgrzyt przy wrzucaniu wstecznego. Co to moze byc i jak temu zaradzic...
Łożysko oporowe masz do wymiany, mozna z tym jezdzic az sie rozsypie i nic sie nie stanie, koszt takiego łozyska jest bardzo tani ale roboty troche jest bo trzeba sciagnac skrzynie i rozebrac sprzegło. Moja rada - aż sie nie rozsypie jezdzij na takim, tez mam to samo. Pozdro
katowanie na śniadanie:)
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
powiem w ten sposób : u mnie nie ma w skrzyni łożyska oporowego tylko jest taki wałek idący wgłąb skrzyni byłem w ciężkim szoku(wymieniałem skrzynie na 5.b) potem okazało sie że na wolnych obrotach coś grzechocze w okolicy skrzyni mój znajomy mechanik (kocha VW-jeździ mk3 GTD) że to właśnie ten wałek i narazie nie ma sie czym przejmować stwierdził że było kilka wersji takich skrzyń i to normalne poprostu z czasem sie ten wałek wyrabia (czyt. zbija sie do kupy) i skraca o około 1-2 mm stąd ten grzechot.'
jak wciśniesz sprzegło to puść je ale powoli.
jak wciśniesz sprzegło to puść je ale powoli.