W mniej profesjonalnej stacji bez laserów taki błąd jak u Ciebie nie ma prawa się zdarzyć, tak więc to nie była profesjonalna stacja, a swoją drogą to tak się zastanawiam jak oni sprawdzali i kompensowali bicie koła przy pomiarach geometrii, że nic nie zobaczyli.grizzly83 pisze:Test był laserowo robiony i naprawdę w profesjonalnej stacji kontroli diagnostycznej ,
Problem ze zbieżnością
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
grizzly83, nie będę sam siebie cytował, czy nie sądzisz po swoim przypadku,że komputery i lasery to wszystko na nic jak gość co to obsługuję nie ma podstawowej wiedzy.
JaroW
Coś w tym jest co piszesz , prawdą jest to , że brak było doświadczenia człowiekowi który mnie obsługiwał w stacji diagnostycznej . Powinni przełożyć kołona tył i było by po kłopocie
Cóż taka Polska rzeczywistość
Jeśli już mówimy o kołach to wiecie może co to takiego? :
Gdy skręcam w prawo kołami podczas jazdy to zaczyna "piszczeć" w prawym kole
Czy to łożysko wadliwe ? albo może hamulce ... ciekaw jestem waszych opini na ten temat
Dodam że tylko się to dzieje podczas skrętu w prawo ( w czasie jazdy )
Cóż taka Polska rzeczywistość
Jeśli już mówimy o kołach to wiecie może co to takiego? :
Gdy skręcam w prawo kołami podczas jazdy to zaczyna "piszczeć" w prawym kole
Czy to łożysko wadliwe ? albo może hamulce ... ciekaw jestem waszych opini na ten temat
Pytanie pierwsze, to piszczy przód, czy tył?grizzly83 pisze:Gdy skręcam w prawo kołami podczas jazdy to zaczyna "piszczeć" w prawym kole
Pytanie drugie, to czy piszczy na zimnych, czy rozgrzanych hamulcach?
Pytanie trzy, to czy próbowałeś gdy pisk się pojawi nacisnąć na pedał hamulca i czy wtedy pisk zanikał?
Wg mnie to ten pisk może być spowodowany drganiem klocka o, który ociera tarcza, a to się często zdarza. Wadliwe łożysko raczej pisku nie wydaje, raczej szum lub chrobot, który potęguje się wraz ze wzrostem prędkości lub obciążenia np. podczas hamowania lub w zakręcie.
JaroW
Jarowo już odpisuje:
Piszczy w prawym kole przednim przy skręcaniu autem tylko i wyłącznie w prawą stronę.
Piszczy i na zimnych i na rozgrzanych hamulcach.
Na trzecie pytanie odpowiem jutro sprawdze czy gdy bedzie piszczalo i docisne hebel to przestanie wydawać nieciekawy dźwięk
Dodam , że gdy skręcam w prawo piszczy , a gdy prostuje kierownice to przestaje , gdy skręcamw lewo to nie piszczy.
Piszczy w prawym kole przednim przy skręcaniu autem tylko i wyłącznie w prawą stronę.
Piszczy i na zimnych i na rozgrzanych hamulcach.
Na trzecie pytanie odpowiem jutro sprawdze czy gdy bedzie piszczalo i docisne hebel to przestanie wydawać nieciekawy dźwięk
Dodam , że gdy skręcam w prawo piszczy , a gdy prostuje kierownice to przestaje , gdy skręcamw lewo to nie piszczy.