Zacinające się popychacze hydrauliczne w 1.8 T

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
nnooxx
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: nnooxx » sob gru 13, 2008 13:15

Olej to o ile pamietam to Mobil1 10W40 ?... Ale nie jestem teraz pewien, musial bym popatrzec w rachunki. Sprawde jeszcze w takim razie.

Własnie chyba jednak bede musial zmienic mechanikow, w kazdym razie w tej sprawie... Do tychczas zawsze robili wszystko porzadnie i nie tanio.. ale wychodzilem z zalozenia ze lepiej dac wiecej i miec swiety spokoj... chyba nie zawsze sie to jednak sprawdza. W takim razie pojade na badania gdzies indziej, skoro mowicie ze te popychacze brzmią niezbyt przekonująco :)

Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1827452#1827452

Awatar użytkownika
Majek666
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Majek666 » sob gru 13, 2008 14:01

nnooxx, wez chlopie odpal auto i posluchac czy ci stuka, jesli popychacze to beda stukac w kazdym zakresie obrotow i narastac im wyzsze.

Awatar użytkownika
nnooxx
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: nnooxx » ndz gru 14, 2008 18:50

tylko zebym ja wiedzial czy cos tam stuka i ze to sa popychacze ;)... Wydaje mi sie ze nic nie stuka, ale nie jestem mechanikiem, moja edukacja skonczyla sie na silnikach 2u suwowych ;/ Pozatym od momentu wymiany świec dzieje sie to bardzo zadko, a do tego objawy zmalały bardzo, w sensie ze spadek mocy i wibracje sa duzo duzo mniejsze... musze z tym jechac w tym tygodniu na diagnoze.. tylko jeszcze nie wiem gdzie.

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » ndz gru 14, 2008 19:34

przyznam ze przeczytalem nie wszystko ale tylko do momentu początku sporu o firmę popychaczy ale jako osoba mająca na co dzień do czynienia z nowymi częsciami powiem wam że INA = EVR. I żadnych innych bym nie zasstosował

Kupując w intercarsie popychacze EVR dostajemy pudełko popychaczy INA sprzedawane pod tą marką. Jest to dokłądnie to samo łącznie z opakowaniem. Dlatego kupuje się EVR bo są tańsze o kilka zł na sztuce. (mowie konkretnie o popychaczach do mk2)

btw Dla VW na 1szy montaż popychacze robi INA
Co do rolek napinajacych to akurat SKF nie wypada tu zabytnio korzystnie i znowu wygrywa EVR. Nowe rolki EVR nie mają kompletnie luzu natomiast rolki SKF mają luz wyczuwalny w palcach. Obie jednak po założeniu sprawujasie podobnie i nie ma z nimi problemów aczkolwiek mówię co zaobserwowałem. Rolki EVR są też tansze o SKF.

[ Dodano: Nie Gru 14, 2008 18:36 ]
Majek666 pisze:jesli popychacze to beda stukac w kazdym zakresie obrotow i narastac im wyzsz
nie prawda, bo ciśnienie oleju rośnie w miarę wzrostu obrotó silnika i przy pewnych obrotach może odtykać zablokowane popychacze.
Warto tez dodać że popychacze mogę stukać przez złą jakość oleju, nieodpowiednio dobrany olej, stary olej.
Ostatnio zmieniony ndz gru 14, 2008 19:40 przez sas_gti, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Majek666
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Majek666 » pn gru 15, 2008 00:54

sas_gti pisze:nie prawda, bo ciśnienie oleju rośnie w miarę wzrostu obrotó silnika i przy pewnych obrotach może odtykać zablokowane popychacze.
Owszem, przyjelem pewne uproszczenie ktore w wiekszosci sie sprawdza. Mino wszystko gdyby byly to popychacze uslyszal by stukot.

Awatar użytkownika
nnooxx
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: nnooxx » pn lut 02, 2009 14:27

No wiec postep w koncu sie pojawił, byłem na diagnozie gdzie indziej no i sprawa sie troche zmieniła ;) hehe... Coprawda ostatnimi czasy sytuacja prawie albo i wogule nie wystepowała ( a jezeli tak to bardzo delikatnie ) wyszlo mi kilka błedow spowodowanych instalacja alarmową która ponoc miesza w systemie. Jade z tym w takim razie do jakiegos speca i sie okaze co powie. Ew. dalesze wiadomosci co z tym sie dzieje za tydzien, po kolejnej wizycie w warsztacie - sprzęgło juz odmawia posłuszeństwa ;)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”