Olej to o ile pamietam to Mobil1 10W40 ?... Ale nie jestem teraz pewien, musial bym popatrzec w rachunki. Sprawde jeszcze w takim razie.
Własnie chyba jednak bede musial zmienic mechanikow, w kazdym razie w tej sprawie... Do tychczas zawsze robili wszystko porzadnie i nie tanio.. ale wychodzilem z zalozenia ze lepiej dac wiecej i miec swiety spokoj... chyba nie zawsze sie to jednak sprawdza. W takim razie pojade na badania gdzies indziej, skoro mowicie ze te popychacze brzmią niezbyt przekonująco
Zacinające się popychacze hydrauliczne w 1.8 T
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
tylko zebym ja wiedzial czy cos tam stuka i ze to sa popychacze ... Wydaje mi sie ze nic nie stuka, ale nie jestem mechanikiem, moja edukacja skonczyla sie na silnikach 2u suwowych ;/ Pozatym od momentu wymiany świec dzieje sie to bardzo zadko, a do tego objawy zmalały bardzo, w sensie ze spadek mocy i wibracje sa duzo duzo mniejsze... musze z tym jechac w tym tygodniu na diagnoze.. tylko jeszcze nie wiem gdzie.
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1827452#1827452
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
przyznam ze przeczytalem nie wszystko ale tylko do momentu początku sporu o firmę popychaczy ale jako osoba mająca na co dzień do czynienia z nowymi częsciami powiem wam że INA = EVR. I żadnych innych bym nie zasstosował
Kupując w intercarsie popychacze EVR dostajemy pudełko popychaczy INA sprzedawane pod tą marką. Jest to dokłądnie to samo łącznie z opakowaniem. Dlatego kupuje się EVR bo są tańsze o kilka zł na sztuce. (mowie konkretnie o popychaczach do mk2)
btw Dla VW na 1szy montaż popychacze robi INA
Co do rolek napinajacych to akurat SKF nie wypada tu zabytnio korzystnie i znowu wygrywa EVR. Nowe rolki EVR nie mają kompletnie luzu natomiast rolki SKF mają luz wyczuwalny w palcach. Obie jednak po założeniu sprawujasie podobnie i nie ma z nimi problemów aczkolwiek mówię co zaobserwowałem. Rolki EVR są też tansze o SKF.
[ Dodano: Nie Gru 14, 2008 18:36 ]
Warto tez dodać że popychacze mogę stukać przez złą jakość oleju, nieodpowiednio dobrany olej, stary olej.
Kupując w intercarsie popychacze EVR dostajemy pudełko popychaczy INA sprzedawane pod tą marką. Jest to dokłądnie to samo łącznie z opakowaniem. Dlatego kupuje się EVR bo są tańsze o kilka zł na sztuce. (mowie konkretnie o popychaczach do mk2)
btw Dla VW na 1szy montaż popychacze robi INA
Co do rolek napinajacych to akurat SKF nie wypada tu zabytnio korzystnie i znowu wygrywa EVR. Nowe rolki EVR nie mają kompletnie luzu natomiast rolki SKF mają luz wyczuwalny w palcach. Obie jednak po założeniu sprawujasie podobnie i nie ma z nimi problemów aczkolwiek mówię co zaobserwowałem. Rolki EVR są też tansze o SKF.
[ Dodano: Nie Gru 14, 2008 18:36 ]
nie prawda, bo ciśnienie oleju rośnie w miarę wzrostu obrotó silnika i przy pewnych obrotach może odtykać zablokowane popychacze.Majek666 pisze:jesli popychacze to beda stukac w kazdym zakresie obrotow i narastac im wyzsz
Warto tez dodać że popychacze mogę stukać przez złą jakość oleju, nieodpowiednio dobrany olej, stary olej.
Ostatnio zmieniony ndz gru 14, 2008 19:40 przez sas_gti, łącznie zmieniany 2 razy.
No wiec postep w koncu sie pojawił, byłem na diagnozie gdzie indziej no i sprawa sie troche zmieniła hehe... Coprawda ostatnimi czasy sytuacja prawie albo i wogule nie wystepowała ( a jezeli tak to bardzo delikatnie ) wyszlo mi kilka błedow spowodowanych instalacja alarmową która ponoc miesza w systemie. Jade z tym w takim razie do jakiegos speca i sie okaze co powie. Ew. dalesze wiadomosci co z tym sie dzieje za tydzien, po kolejnej wizycie w warsztacie - sprzęgło juz odmawia posłuszeństwa
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1827452#1827452