Żarówki 100W/90
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie radze zakladac takich mocnych gdyz instalacja nie bedzie wytrzymywala takich obciazeń . jak masz kase to kup sobie zarowke która pobiera prad taki jak standardowa a daje wiecej swiatla np + 30% ,,,,+ 50% ...... + 30 % philipsa kupisz za 12zl sztuka takie brazowe pudelko natomiast +50 to juz wiekszy wydatek 60-70 zl .
-
- Ma gadane
Właśnie tak.
Dodatkowo szybciej się wypalą kolosze lamp - od wyższej temperatury.
Żarówki Philips +30% lub +50% są dobre, ale mają 2 wady:
1. to cena (w porównaniu z Tungsram),
2. coś za coś - mają krótszą żywotność (sprawdzone).
Można zamontować reflektory dalekosiężne lub przeciwmgielne (oszczędzaj wówczas jadących z przeciwka)
Dodatkowo szybciej się wypalą kolosze lamp - od wyższej temperatury.
Żarówki Philips +30% lub +50% są dobre, ale mają 2 wady:
1. to cena (w porównaniu z Tungsram),
2. coś za coś - mają krótszą żywotność (sprawdzone).
Można zamontować reflektory dalekosiężne lub przeciwmgielne (oszczędzaj wówczas jadących z przeciwka)
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
masz dwa wyjścia:
- możesz załozyć żarówki 100/90W , ale wtedy koniecznie trzeba załozyc przekaźniki bo włącznik świateł może tego długo nie wytrzymać, po założeniu przekaźników nic sie nie spali ( miałem takie żarówki w maluchu świeciły zajebiście i nic złego sie nie działo a były założone chyba ze 6 lat)
- drugie wyjscie to jak podpowiadaja koledzy wyżej, żarówki 60/55W tylko o podwyższonej jasności 30%,50%, mam sam takie Philipsa w moim VW i jestem z nich zadowolony, choc powiem że światła w maluchu miałem mimo wszystko lepsze!
- możesz załozyć żarówki 100/90W , ale wtedy koniecznie trzeba załozyc przekaźniki bo włącznik świateł może tego długo nie wytrzymać, po założeniu przekaźników nic sie nie spali ( miałem takie żarówki w maluchu świeciły zajebiście i nic złego sie nie działo a były założone chyba ze 6 lat)
- drugie wyjscie to jak podpowiadaja koledzy wyżej, żarówki 60/55W tylko o podwyższonej jasności 30%,50%, mam sam takie Philipsa w moim VW i jestem z nich zadowolony, choc powiem że światła w maluchu miałem mimo wszystko lepsze!
Czy mając założone przekaźniki, przy żarówkach 100/90W nic się nie bedzie działo (chodzi mi o obciążenie instalacji, kloszy itp) czy jednak jest ryzyko???- możesz załozyć żarówki 100/90W , ale wtedy koniecznie trzeba załozyc przekaźniki bo włącznik świateł może tego długo nie wytrzymać, po założeniu przekaźników nic sie nie spali
Nie wspominam o "oślepiniu innych kierowców" ponieważ pytam czysto teoretycznie.
napewno obiążenie cieplne kloszy lamp bedzie wieksze , w maluchu jak miałem takie żarówy to faktycznie reflektory mocniej duzo sie nagrzewały, w malcu z instalacją nic złego sie nie działo , trzeba tylko zadbać o dobry przepływ prądu (dobre styki) zwłaszcza na kostkach doprowadzajacych prąd do reflektorów, tak jak pisze w maluchu jeździłem tak ponad 6 lat i nic absolutnie sie nie działo złego tak z kablami jak i z reflektorami, a efekt jest naprawdę niezły - niesamowita różnica miedzy zwykłymi 60/55 a 100/90 jak noc i dzień, tylko podstawa dobrego światła to też czyste niezniszczone lustra reflektorów.Mario-123 pisze:- możesz załozyć żarówki 100/90W , ale wtedy koniecznie trzeba załozyc przekaźniki bo włącznik świateł może tego długo nie wytrzymać, po założeniu przekaźników nic sie nie spali
Czy mając założone przekaźniki, przy żarówkach 100/90W nic się nie bedzie działo (chodzi mi o obciążenie instalacji, kloszy itp) czy jednak jest ryzyko???
Skoro instalacja malucha przeżyła takie obciazenie, to golf tez da radę, tylko zaznaczam do takich żarówek koniecznie przekaźniki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Można, kilka dni temu widziałem takie coś na allegro.dobra panowie .. juz wiem z tymi zarówkami o co biega.. le czytajcie 2 część postu.. chodzi mo szkła gładkie, czy mozna je dostac gdzies na rynku
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................