Ja czekam na miernik i wtyczki i będę brał się za montowanie ale to po nowym roku. Sam jestem ciekaw jakie są u mnie spadki chociaż światła mi świeca dobrze a mam halle ala mk4, jednak może będą świeciły jeszcze lepiej .combo21 pisze:witam
Arczi, jaka czytałeś cały temat to widziałeś że mam przekaźniki ok 1,5m od świateł i mam niecałe 0,2V spadku w w stosunku do akumulatora, przy spadku ponad 2V jaki miałem na lampach to i tak daje mi baaaardzo zadowalający efekt, wreszcie lampy świecą jak powinny
[All VW] Przekaźniki świateł
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Arczi
- Użytkownik
- Kontakt:
1.9 TDI 110 PS i 247 Nm. ( + wtryski 216)
A to link do mojego golfika.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1363601#1363601
Sprzedam Golfa gg.23238162 tel. 721164930
A to link do mojego golfika.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1363601#1363601
Sprzedam Golfa gg.23238162 tel. 721164930
-
- Mały gagatek
Jeśli nie macie dobrej klasy miernika, to nie wierzcie we wskazania spadków napięcia rzędu 0,2V. Mierniki za 15 zł z MediaMarketu czy też innego sklepu "nie dla idiotów", mają niską klasę błędu pomiaru.
W moim wypadku różnica między aku a tym co było na lampach wynosiła 1,5V i po zainwestowaniu w przekaźniki widać sporą różnicą. Do tego dobre żarówki i "I can see!"
W moim wypadku różnica między aku a tym co było na lampach wynosiła 1,5V i po zainwestowaniu w przekaźniki widać sporą różnicą. Do tego dobre żarówki i "I can see!"
bo to chyba mnie się tyczy, jestem elektronikiem i sprzęt mam trochę (dużo) lepszy niż za 15zł i takie są fakty, kawałek kabla, 8A - 10A prądu na lampy to robi swoje, te niecałe 0,2V to nie bajka tylko rzeczywistość, jak byś dał kabel prosto z aku, bez przekaźników, bezpieczników tych wszystkich złączek i zbędnych kabli to zapewne nie było by spadku. Fakt jest faktem, było prawie 2V spadku a jest 0,2V + żarówki blue +lampy clary i jest lepiej niż w seryjnych lampach w niejednym nowym aucie (oczywiście bez xenonów)kenji pisze:Jeśli nie macie dobrej klasy miernika, to nie wierzcie we wskazania spadków napięcia rzędu 0,2V. Mierniki za 15 zł z MediaMarketu czy też innego sklepu "nie dla idiotów", mają niską klasę błędu pomiaru.
[ Dodano: 28 Gru 2008 12:37 ]
Fello.w, nie ważne którędy będą szły, ważne żeby nie było zbędnych kabli i były wystarczająco grube, ważne też żeby wszystkie połączenia miały dobry styk, końcówki najlepiej ocynować a przekaźniki wsadzić najlepiej w jakąś puszkę żeby styki nie śniedziały, pozdro i powodzonia!
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Chłopaki te przełączniki naprawdę się przydają. Wcześniej w moim MK2 z 4 lampami 3 razy musiałem wymieniać włącznik świateł - bardzo szybko "paliło"- dosłownie spalało mi przełączniki.
Po zrobieniu tych przekaźników żadnego problemu a mam już założone od przeszło pół roku i święty spokój.
W moim przypadku dla bezpieczeństwa i nie kombinowania z oryginalnymi kablami (bo szkoda a w razie "W" zawsze mogę podczepić oryginalnie). Mam dwie skrzynki na 4 lampy , czyli komplecik prawy i lewy - fotek jeszcze nie zrobiłem ale jak kogoś interesuje jak zamontowałem i jak to wygląda to piszcie.
Efekt:
- brak palenia przełączników (jednak troszeczkę mi jeszcze przygrzewa lewą lampę długich)
-lepsza, naprawdę lepsza jakość światła - teraz białe a nie jak kiedyś żółte lub białawe.
Gorąco polecam ten patent o i to wszystko na standardowych żarówach.
Po zrobieniu tych przekaźników żadnego problemu a mam już założone od przeszło pół roku i święty spokój.
W moim przypadku dla bezpieczeństwa i nie kombinowania z oryginalnymi kablami (bo szkoda a w razie "W" zawsze mogę podczepić oryginalnie). Mam dwie skrzynki na 4 lampy , czyli komplecik prawy i lewy - fotek jeszcze nie zrobiłem ale jak kogoś interesuje jak zamontowałem i jak to wygląda to piszcie.
Efekt:
- brak palenia przełączników (jednak troszeczkę mi jeszcze przygrzewa lewą lampę długich)
-lepsza, naprawdę lepsza jakość światła - teraz białe a nie jak kiedyś żółte lub białawe.
Gorąco polecam ten patent o i to wszystko na standardowych żarówach.
Ostatnio zmieniony czw sty 08, 2009 03:02 przez ptyka, łącznie zmieniany 1 raz.
zastanawia mnie tylko jedno , po co koledzy robią tak żeby w razie draki powrócić do oryginalnej instalacji , instalka przerobiona na przekazniki ma same plusy , nie widze żadnego minusu jak jest dobrze zrobiona , więc po co robić robić z możliwością przerabiania ,w razie awarii przekażnika wymienia sie go tak jak każdy inny przekaznik w instalacji , a z tego co sie orientuje to awarie przekazników zdarzają się o wiele rzadziej niż uszkodzenia manetek pod kierownicą , więc napiszcie mi PO CO
Przeczytałęm wszystkie strony 2 razy bo troche jest tu groch z kapusta i w weekend zakładam u siebie przekażniki razem z grilem na 4 lampy. chce to wszystko podłaczyć tak na na fotce. Co myślicie?? nic nie pomyliłem?? Wszystkie sugestie mile widziane
Ostatnio zmieniony pn sty 12, 2009 17:34 przez Aro1120, łącznie zmieniany 1 raz.