problem z prądem golf4 TDI 110 ps 1998r

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

DanielF
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z prądem golf4 TDI 110 ps 1998r

Post autor: DanielF » ndz gru 28, 2008 15:58

Witam wszystkich,
Od pewnego czasu mam problem z prądem podczas jazdy. Golf zachowuje się tak jakby nie miał w ogóle prądu. Podczas jazdy najpierw zapala się kontrolka ABS, później światła przygasają, samochód zachowuje się w ten sposób jakby tego prądu w ogóle nie było. Nie wiem czy wpływ na to może mieć mój wypadek. Bo przed wypadkiem samochód nie miał tych problemów, ale byłem dwa razy u elektryka i stwierdził, że to coś z alternatorem, lecz rozebrałem alternator i szczotki są w porządku. Akumulator jest w porządku, gdyż wielokrotnie przed i po odpaleniu silnika sprawdzałem amperomierzem akumulator i alternator i zachowują się tak jak powinny. Wcześniej w czasie jazdy załączał się wentylator od klimy, ale niedawno go rozłączyłem. W czym może być problem???

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » ndz gru 28, 2008 17:04

MOże to być ukrywająca się przerwa albo zwarcie wewnątrz aku.Może spróbuj go podmienić?

greg

Post autor: greg » ndz gru 28, 2008 17:20

DanielF pisze:Podczas jazdy najpierw zapala się kontrolka ABS, później światła przygasają, samochód zachowuje się w ten sposób jakby tego prądu w ogóle nie było
zobacz kabel, który wchodzi do alternatora czy nie jest czasem słabo dokręcony

DanielF
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DanielF » ndz gru 28, 2008 21:08

Gdy wyciagalem alternator to moim zdaniem kable byly ok,czy moze byc jeszcze cos innego?

greg

Post autor: greg » ndz gru 28, 2008 21:28

opisany problem sugeruje brak prądu - a wiec jeśli nie masz zwarcia i alternator sprawny to przyczyna tylko w kablu alternator-aku

zimowisko
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: zimowisko » pn gru 29, 2008 00:03

zrob mały test, odpal autko wlacz swiatla dmuchawe ogrzewanie szyb, i wpatrz sie w swiatla podswietlajace deske w swiatelko na podsufitce oraz w zewnetrzne, przygladaj sie czy widac migotanie, jesli tak diody w alternatorze padly, napiecie bedzie ok ale alernator i tak do naprawy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”