Problem z wycieraczkami - nie mam pojęcia co jest nie tak
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Kilka spraw jest tu do zrobienia:
* - przekaźnik z nr 72 poruszać lub podmienić na chwilę z kolegą,
* - bezpiecznik 4 - sprawdzić,
* - kable w klapie (złączu silnika): w czarno-żółtym napięcie ma być w czasie włączonego zapłonu, w zielono-czarnym - tylko w momencie "cyknięcia" przekaźnika 72, a w brązowym jest masa. Jeśli nie jest tak jak napisałem, najczęstsza przyczyna to uszkodzone kable w gumowej harmonijce z nadwozia do klapy.
* - przekaźnik z nr 72 poruszać lub podmienić na chwilę z kolegą,
* - bezpiecznik 4 - sprawdzić,
* - kable w klapie (złączu silnika): w czarno-żółtym napięcie ma być w czasie włączonego zapłonu, w zielono-czarnym - tylko w momencie "cyknięcia" przekaźnika 72, a w brązowym jest masa. Jeśli nie jest tak jak napisałem, najczęstsza przyczyna to uszkodzone kable w gumowej harmonijce z nadwozia do klapy.
sprawdź czy kable w przelotce kabina-klapa nie są przecięte.czesiunaldo pisze:Sorry Mistrze ale mam mały problem. Zakupilem wlasnie nowy silniczek wycieraczek na tył do MK3 i jest lipa,nadal mi sie nie obraca Zastanawiam sie co najlepiej było by zrobic, moze ma ktos jakies koncepcje albo spotkal sie z czyms takim w swoim mobilu...
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
-
- Nowicjusz
Podepne sie pod temat. W moim MK2 tylna wycieraczka w ogole nei działa. Silnik sprawdzałm i działa kręci normalnie. W kostce sa trzy kabelki z czego po wlączeniu zaplonu na jednym ze styków pojawia sie napięcie +12 natomiast na pozostałych dwóch nic nie ma. Po wajchnięciu manetka w dalszym ciagu nic się nie dzieje nie pojawia sie nigdzie napięcie . Gdzie teraz moge szukać usterki.