Chce wstawić neonki podświetlające nogi w aucie ale...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zgadza sie kondensator filtruje a napewno podnosi napiecie, ciekaw jestem Rafit gdzie to wyczytales ze napiecie moze podskoczyc do 15V bo przy odpalaniu auta pobor pradu znacznie sie podnosi a co za tym idzie powoduje to spadek napiecia a nie wzrost, a regulator napiecia w samochodzie powyzej 14,4 V nie przepusci napiecia po to jest regulatorem, no ale kazdy moze sie mylic moze ja a moze ten co napisal to co czytales.pozdro.
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
Oczywiście, że Twoja sprawa bo to Ty będziesz z tym jeździł. Co do brewek to nie mam nic przeciwko nim pod warunkiem, że nie zakrywają połowy reflektora jak to się często widuje. Ja po prostu nie widzę sensu w montowaniu neoników - zbędny gadżet (jak płyta kompaktowa zawieszona na lusterku wstecznym.Rafit pisze: Ja osobiście lubie neonki i wzystko co świeci. Podoba mi się taki efekt jaki one dają, a to że inni uważają, że to wieś to już ich sprawa nie moja
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)
Każdy upiększa swój samochód na własny gust. Najpierw samochód musi cieszyć oko właściciela, a dopiero później innych widzów. Ja wyznaje zasadę "Piękno tkwi w prostocie", ale niemam nic przeciwko jeśli ktoś zamontuje sobie dodatkowe gadżety (neony itp.). Uszanujmy gusty innych. Co do tych kondensatorów to chyba macie racje, nienadają się do neonów. Lepszy będzie stabilizator, ale ja bym nic nie podłączał. Popierwsze napięcie w czase rozruchu spada, a nie wzrasta. Po drugie nie są one natyle drogie, że gdyby się któryś spalił to mozna go wymienić i wtedy pomyśleć nad zabezpieczeniem.
[b] >>> www.4tun.vel.pl <<< [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zgadzam się z Kolegami powyżejMarcin459 pisze:jesli chodzi o ostatnia wypowiedz w 100% zgadzam sie z nia
kazdy ma swoj gust i kombinuje jak mu sie podba i nalezy to uszanowac
Wieśniakiem to jest ten któremu słowo " tolerancja" sprawia problem.
Każdy ma prawo upiększać swojego gofra jak mu się podoba .
pozdrawiam wszystkich Flat
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
To też napisałem "co kto lubi". Tak jak kolega regitmc uwazam ze im prosciej tym lepiej. Golf sam w sobie jest bardzo ladnym samochodem a lepsze jest wrogiem dobrego wiec JAK DLA MNE nie ma sensu dokladac tam niczego. Takie samo mam zdanie jesli chodzi o wielkie spojlery i masywne zderzaki zamiatajace asfalt (a zawieszenie seryjne). Ja kieruje sie zasada "cywil na zewnatrz, szatan pod maska". Wtedy jest najwieksze zaskoczenie jak na swiatlach obok staje ospojlerowany, oklejony naklejkami i z roznymi innymi gadzetami bolid, w ktorym siedzi pieciu ogolonych lebkow sluchajacych na caly glos "UMS, UMS, UMS" i gdy ruszają z dwusekundowym piskiem opon, ujprzednio przegazowywawszy samochod i patrzywszy prowokujacym wzrokiem na samochod obok okazuje sie ze moga co najwyzej obstawiac tyly. Wtedy taki bolid wywoluje u mnie smiech. Opisalem teraz sytuacje ekstremalna i nie tyczy sie to Ciebie Rafti. Ja lubie tuning ale dyskretny i ze smakiem. Ten smak jednak jest to kwestia indywidualna. Gdyby wszyscy mieli taki sam gust to na drogach byloby nudno. Pozdrawiam wszystkich.
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)
No to widze że zrozumieliśmy się.Krembul pisze: Ja lubie tuning ale dyskretny i ze smakiem. Ten smak jednak jest to kwestia indywidualna. Gdyby wszyscy mieli taki sam gust to na drogach byloby nudno.
[b] >>> www.4tun.vel.pl <<< [/b]
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
http://eres.alpha.pl/index.php?text=27Rafit pisze:Panowie a teraz z serii głupich prostych pytań
Mam stabilizator i on ma trzy nóżki
Obrazek
Jak to się podłącza :green_fuck:
PLUS MINUS PLUS czy jak
Pozdrooofka flat
[ Dodano: Czw Gru 08, 2005 07:55 ]
Aha ja rozumiem że masz 7812 tak jak ci pisali wczesniej
pozdro
Tak tak. Dzięki
[ Dodano: Czw Gru 08, 2005 14:51 ]
Jeszcze jedno pytanie w sprawie podłączenia. Widzę, że się go przykręca do masy, a czy ta masa ma przejście z tamtąd na ten drucik, bo nie wiem jak polutować kabelki. Rysunek z pierwszej czy drugiej strony jest prawidłowy?
[ Dodano: Czw Gru 08, 2005 15:45 ]
To ma być chyba jak na tym pierwszym rysnku co ?
[ Dodano: Czw Gru 08, 2005 14:51 ]
Jeszcze jedno pytanie w sprawie podłączenia. Widzę, że się go przykręca do masy, a czy ta masa ma przejście z tamtąd na ten drucik, bo nie wiem jak polutować kabelki. Rysunek z pierwszej czy drugiej strony jest prawidłowy?
[ Dodano: Czw Gru 08, 2005 15:45 ]
To ma być chyba jak na tym pierwszym rysnku co ?