dlaczego czasem gasnie:(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
powiem tak, warto wlać tego doktora bo moze pomóc, wyeliminuje wode i troche rpzedrożni kanaliki, ale efekt naprawde zauważalny bedzie po przeczyszczeniu przy rozebraniu gaznika, wyczyścic dokładnie zawór iglicowy dysze biegu jałowego itp, mozna róznymi bardzo cienkimi drucikami miedzianymi, najlepiej wyciagnac z przedodów róznych rozne srednice tych niteczek, grubsze cieńsze i czyścić, ale bardzo delikatnie.
p.s. po rozłozeniu na czesci pierwsze, radze nasmarować uszczelki sylikonem rpzed ponownym załozeniem, nie grubo tylko troche powierzchniowo, albo zmienic uszczelki.
pozdrawiam.
p.s. po rozłozeniu na czesci pierwsze, radze nasmarować uszczelki sylikonem rpzed ponownym załozeniem, nie grubo tylko troche powierzchniowo, albo zmienic uszczelki.
pozdrawiam.
Mk3 GTI 16V ABF
chyba pospisuje wszystkie rady w pkt, podjade do znajomego mechanika - niech sprawdzi pkt po pkt... on bedzie przeciez wiedzial co z tych rzeczy jak poznac czy dobra czy zla.... dzieki za porady, pewnie ktoras z nich bedzie trafna...
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)
hehe trzeba sobie radzic:) fajnie jak sie cos uda samemu zrobic - zadowolenie z siebie + oszczednosci ale to juz chyba bardziej mechanik musi zobaczyc, ja mu tylko wrecze liste zadan hehe, moze sam tez cos wykryje... szkoda tylko autko zostawic na pare dni, ale lepiej na pare niz... by sie calkiem mialo cos zepsuc albo jezdzic z uszkodzonym to tez niebezpieczne
(O===vw===O)
(O===vw===O)
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
ja wam powiem ze mialem cos takiego w Toledo, teraz mam to samo w golfie i tak
W toledo byla to pompa paliwa ale ta w zbiorniku, wymienilem i stary jedzi jak nowym (wczesniej zmienilem tak jak radzicie : kopulke, swiece, przewody, wszystkie filtry i nic, czysczenie tez nie pomoglo, nawet wymienilem sonde lambda. Na samym koncu jak juz przestal w ogole jechac mechanik wymienil pompe i okazalo sie ze szlaq ja trafil, jak sie po podlaczeniu walnelo w nia mlotkiem to chwile zakrecila i przestawala
Nie wiem czy w moim golfiku nie jest to samo czas pokaze, poki co mam nowe swiece i filtry i nic, zanim zainwestuje w reszte to zerkne do tej pompy
Pozdrowionka
W toledo byla to pompa paliwa ale ta w zbiorniku, wymienilem i stary jedzi jak nowym (wczesniej zmienilem tak jak radzicie : kopulke, swiece, przewody, wszystkie filtry i nic, czysczenie tez nie pomoglo, nawet wymienilem sonde lambda. Na samym koncu jak juz przestal w ogole jechac mechanik wymienil pompe i okazalo sie ze szlaq ja trafil, jak sie po podlaczeniu walnelo w nia mlotkiem to chwile zakrecila i przestawala
Nie wiem czy w moim golfiku nie jest to samo czas pokaze, poki co mam nowe swiece i filtry i nic, zanim zainwestuje w reszte to zerkne do tej pompy
Pozdrowionka
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
DmX_81 pisze:pompa paliwa w zbiorniku? :> jak sie do niej dostac, jak ja sprawdzic:P
nie róbcie koledze wody z mózgu, bo jeszcze zacznie grzebać, w 1.6PN i w zasadzie na zadnym gażniku, sa samoróbki ale toteż zadnkosć, ni euświadczych elektrycznej pompy paliwa, ty masz pompe na bloku silnika i ona pompuje paliwo, to nie ejst tak jak z wtryskiem ze pompa elektryczna podaje paliwo pod duzym ciśnieniem, tu jest mechaniczna na bloku i tyle.
tak wiec DmX_81 nie szukaj pompy w zborniku i nie rozbieraj go:)
Mk3 GTI 16V ABF
ja i tak zrobie zdjecie mojego "srodka" czyli pod klapa wszytskiego hehe - ladnie dam strzaleczki z numerkami - a kto bedzie sie chcial wykazac - wypisze co ktory nr oznacza - czyli jakie urzadzenie:P ciekawe czy jacys chetni beda - ale pewnie kazdy bedzie chcial sie sprawdzic - popisac wiedza:) bo ja w sumie interesuje sie tym od... momentu jak sie zalogowalem na forum - gdzie potrzebowalem pomocy jak sie dobrac do rozrusznika - i z opisem co i jak ladnie go wykrecilem i sie dalo naprawic samemu... wiec teraz tez licze ze moze sie uda:) a wlasnie - pytanie - jak zamiescic foto na stronce, jak niektorzy daja fotoporady.... tez bym cos takiego chcial zrobic, bo bede bok odkrecal bo mam poluzowana klape silnika(jeden z zawiasow luzny i strasznie trzesie mi w srodku od tego na niskich obrotach)
(O===vw===O)
(O===vw===O)
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
gasnie
a u mnie znow sprawa jest tego typu ze zawsze rano odpala bez problemow,ale trzeba 3mac gaz zeby nie zgasl,bo gdy zgasnie to za cholere nie mozna go odpalic(dopiero gdy sie podgrzeje troszeczke to chodzi na wolnych obrotach).do tego gdy go zapalam na benzynie to owszem odpali ale na 2 swiecach.I tu ciekawostka-gdy go przelaczam na pozycje posrednia,zeby sie benzyna w gazniku wypalila,to pod koniec samego wypalania ciagnie lepiej niz na gazie i tu by to wskazywalo na problem z instalacja.Moze mi ktos cos doradzic?
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
jak odpisujesz na post albpo tworzysz nowy wątek to nadole pod okienkiem w którym piszesz masz zakłądkie "NAZWA ZAŁĄCZNIKA" i tak dajesz "BROWSE" i szukasz z dysku zdjecia, ale teraz chyba jest jakieś ograniczenie bodajże do 150kb ze zdjeciami, mi tak wyskoczyło ostanio ze nie ząładuje:) bo ejst ograniczenie.DmX_81 pisze:a wlasnie - pytanie - jak zamiescic foto na stronce, jak niektorzy daja fotoporady.... tez bym cos takiego chcial zrobic, bo bede bok odkrecal bo mam poluzowana klape silnika(jeden z zawiasow luzny i strasznie trzesie mi w srodku od tego na niskich obrotach)
swoja droga mi też tak zaczelo trzaś zobacze czy to nie to bo deski rozdzielczej narazie niechce mi sie rozbierać:)
Mk3 GTI 16V ABF
no mi tez sie nie chce zabrac .. zbieram sie juz troche... ale coraz bardziej mnie to .... wiec mysle ten tydz, moze nawet jutro... w ogole cos mi stuka ciagle, gdzies w jakims poscie napisalem tez o tym eh kupa sprawdzania
(O===vw===O)
(O===vw===O)