Jak podkrecić 16V małym nakładem finansowym
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
bugalon pisze:Jak zamontujecie kawał alu z miejscem na srubę tylko (bez zadnego dlumienia drgan) to łapa się złamie po przejechaniu kilku tysiecy km.
w corrado VR6T sajmonowym silnik siedzi na stałe i nic się nie złamało,
możliwe że się złamie w późniejszym czasie przez zmęczenie materiału, narazie jest OK.
Ostatnio zmieniony śr gru 31, 2008 14:47 przez GTO, łącznie zmieniany 1 raz.
DIGITUN.PL
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nic sie nie zlamie, sprawdzone na kilku autach, belka z przodu do budy jest zlapana na poduszkach i tam sie poddaje...bugalon pisze:Jak zamontujecie kawał alu z miejscem na srubę tylko (bez zadnego dlumienia drgan) to łapa się złamie po przejechaniu kilku tysiecy km.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Sam widziałem u Borysa jak po zamontowaniu na stałe pękła łapa. Osobiscie bym nie ryzykował.evolution pisze:nic sie nie zlamie, sprawdzone na kilku autach, belka z przodu do budy jest zlapana na poduszkach i tam sie poddaje...bugalon pisze:Jak zamontujecie kawał alu z miejscem na srubę tylko (bez zadnego dlumienia drgan) to łapa się złamie po przejechaniu kilku tysiecy km.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Moja łapa w ABFie była pęknięta, a chodziła na poduszce w MK3 przez 274000km. Teraz chodzi na innej łapie i alu poduszce i jest cacy.bugalon pisze:Sam widziałem u Borysa jak po zamontowaniu na stałe pękła łapa. Osobiscie bym nie ryzykował.evolution pisze:nic sie nie zlamie, sprawdzone na kilku autach, belka z przodu do budy jest zlapana na poduszkach i tam sie poddaje...bugalon pisze:Jak zamontujecie kawał alu z miejscem na srubę tylko (bez zadnego dlumienia drgan) to łapa się złamie po przejechaniu kilku tysiecy km.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
po pierwsze nie byl to silnik identyczny z kr, ani nawet z pl tylko silnik podobny do 9a( ke-motronic 1.2.2 w sterowaniu ) o mocy 140 ps co do samej zmiany walkow, pytanie co uznajesz za oplacalne, i zmieniajac walki nalezy poza zmiana przesterowac zaplon i troszeczke paliwo a to w motronic potrafi niewiele osob,Darek B pisze:mam pytanie odnośnie wałków rozrządu, czy zmiana wałków w silniku audi ACE (silnik identyczny jak w silnik KR, też na wtrysku mechanicznym kj tronik ) na wałki z silnika VW o symbolu ABF poprawią parametry silnika. Czy taka zmiana jest opłacalna??
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
dawkę paliwa reguluje siię na rozdzielaczu wtrysku, mam kogoś kto umie to wystroić , z informacji które mam wynika ze silnik jest sterowany kj tronikiem, nie wiem czy tam trzebazmieniać program.
co do opłacalności to chodziło mi o spodziewany przyrost mocy, i przy jakich obrotach?
chciałbym tym samochodem czasem pojechać na jakiś KJS więc zależałoby mi żeby podnieść parametry silnika który posiadam
co do opłacalności to chodziło mi o spodziewany przyrost mocy, i przy jakich obrotach?
chciałbym tym samochodem czasem pojechać na jakiś KJS więc zależałoby mi żeby podnieść parametry silnika który posiadam
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
k-jetronic może ktoś cos już pogrzebał? Motronic sie zje**ł i wsadzili kajeta Zrób foto i będzie sie myśleć. Co do wałków to najpierw musisz wiedzieć jakie masz to wtedy bedziesz wiedział czy bedzie przyrost czy nie. Jak chcesz KJS i porządnie zrobiony silnik to dwa posty wyżej napisał człowiek o fioletowym nicku co robi cuda.Darek B pisze:z informacji które mam wynika ze silnik jest sterowany kj tronikiem
18K4F inside... RWD car :)