przyszedł mrozik i zaczeły się problemy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
To_masz, klapki w tunelach od powietrza, widac je po zdjeciu tunelu srodkowego i takiego trojnika rozprowadzajacego powietrze na boki (jak zdejmiesz to sa takie pionowe metalowe klapki (jesli widac w nich dziury to trzeba je zakleic - ja uzylem podkladki pod mysz plus klej osmiorniczka i da sie to zrobic bez wyjmowania nagrzewnicy troche trza pokombinowac) grzanie mam teraz kozackie jest u nas dzisiaj -22 i wlasnie wrocilem z pracy i nie zmarzlem ;] no i oczywiscie rurki zamiast termostatu przed nagrzewnica zalozyc
-
- Użytkownik
- Kontakt:
pepe24 pisze:witam! pytanko mam jeszcze czy otwory w klapkach orginalnie są czymś zakryte i czy w każdym modelu były montowane termostaty przed nagrzewnice. potrzebuje więcej info jak to wygląda i gdzie to znalezć.
jeśli chodzi o te małe termostaty przed nagrzewnicą jak to nazywasz to nie we wszystkich modelach były montowane.Ja np. nie miałem
- piotrpotrzebny
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam. Panowie dobre wieści z frontu! 1:0 Problem tkwił w klapkach o których pisał masuo (podziękował! ) mianowicie klapka odcinająca ciepłe i zimne powietrze była zupełnie ogołocona z gąbki, którą powinna być oklejona w całości. Nawiasem mówiąc jakiś czas temu zauważyłem że przez nawiew wylatują mi co jakiś czas kawałki cienkiej gąbki. Teraz wiem że była to gąbka z klapek. Klapki te obkleiłem pianką do paneli (działa jako uszczelka) i folią paro-przepuszczalną (powinna wytrzymać temperaturę) zaznaczam że patentu na to nie mam Rozebrałem całą deche więc przy okazji uszczelniłem wszystkie połączenia kanałów i klapki kierujące powietrze do poszczególnych nawiewów. Efekt zadziwiający! Grzanie grzanie grzanie Myśle że CDN będzie i do wiosny golfina będzie hulać jak nówka. Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim.
[ Dodano: 12 Sty 2009 22:29 ]
ps. Polecam wszystkim planującym wymiane nagrzewnicy sprawdzić przy okazji owe klapki. Może to wam oszczędzić powtórnej rozbiórki auta. Narta.
[ Dodano: 12 Sty 2009 22:29 ]
ps. Polecam wszystkim planującym wymiane nagrzewnicy sprawdzić przy okazji owe klapki. Może to wam oszczędzić powtórnej rozbiórki auta. Narta.