radio pod zapłon
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Maniek71
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
radio pod zapłon
Witam jest taki maly problem mam podłaczone radio i zabiera mi troche pradu!!! i chce je podlaczyc dopiero po przekreceniu zapłonu jak to najlepiej zrobic poprzez stacyje czy cewke!!!
Ostatnio zmieniony sob sty 10, 2009 11:59 przez Maniek71, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz tylko same radio i zwykłe głośniki? Czy jest też jakaś tuba?
sprawdź czy masz bezpieczniki takie jak powinne być. Na same radio przewidziany prąd to standardowo nie więcej jak 10A. Jezeli masz jakieś dodatkowe wieksze głosniki to podczas słuchania prąd nie będzie szedł do aku tylko na twoje zabawki. Jeżeli masz same radio to zmierz amperomierzem (dobrym o zakresie co najmniej 20A) jaki prąd przepływa.
sprawdź czy masz bezpieczniki takie jak powinne być. Na same radio przewidziany prąd to standardowo nie więcej jak 10A. Jezeli masz jakieś dodatkowe wieksze głosniki to podczas słuchania prąd nie będzie szedł do aku tylko na twoje zabawki. Jeżeli masz same radio to zmierz amperomierzem (dobrym o zakresie co najmniej 20A) jaki prąd przepływa.
- Maniek71
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no mam troche wiecej niz zwykłe radio i głośniki!!! jest skrzynia i piec i 4 glosniki podlaczone pod radio!!! odłaczylem masse od skrzyni i dalej byl maly pobor!!!wiec cos to musi byc kolo radia bo jesli wyjme bezpiecznik to jak reka odjoł!!
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2795486#2795486 Zapraszam do oceny
-
- Nowicjusz
- Kontakt: