[MK2] Instalacja MFA
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- ksiadzt
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tak ale moze będziesz musiał zrobić małą modyfikacje zalerzy jakie mocowanie mają twoje manetki ja np do manetek z mfa od 2 musiałem mocowanie zmienic czyli stacyjke koszt chyba 50zl używana
[url=http://miniurl.pl/56681][img]http://img689.imageshack.us/img689/1438/zakonczeniekalisz7a.th.jpg[/img][/url]
replika mojej serii
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3703885#3703885
replika mojej serii
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3703885#3703885
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Pytanie z mojej strony.
Podłączyłem MFA i wszystko w sumie śmiga prócz Temp zewnętrznej. Jeden biały kabel z niego idzie do licznika, a drugi brazowy jak mniemam do masy. Czy może gdzies indziej?? Bo na dworze jest -5 A mi pokazuje 2. Czy jest tez taka opcja że xenon made in china zakłóca jego działanie w jakiś sposób?? Dodam że Ani CB ani radia mi nie zakłóca.
Podłączyłem MFA i wszystko w sumie śmiga prócz Temp zewnętrznej. Jeden biały kabel z niego idzie do licznika, a drugi brazowy jak mniemam do masy. Czy może gdzies indziej?? Bo na dworze jest -5 A mi pokazuje 2. Czy jest tez taka opcja że xenon made in china zakłóca jego działanie w jakiś sposób?? Dodam że Ani CB ani radia mi nie zakłóca.
- FisheR
- ...
- Kontakt:
janczar, na poczatku masz zegarek bez strzaleczki potem manetka przelaczas funkcje i jest strzalka az znow bedzie zegarek bez strzalki
Ostatnio zmieniony sob sty 10, 2009 20:25 przez FisheR, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Ktoś może odpowiedzieć na banalne pytanie- mając licznik i manetki (z kablem i wtyczką) montujemy licznik razem z wężykiem do podciśnienia, podpinamy manetki i wpinamy od nich wtyczkę do licznika. No ale w jaki sposób podpięte są czujniki od temperatury zewnętrznej i oleju? Gdzie się trzeba wpinać? W liczniku są jakieś dodatkowe wejścia, czy trzeba się wmontowywać w kostkę licznika?
Ktoś może odpowiedzieć na banalne pytanie- mając licznik i manetki (z kablem i wtyczką) montujemy licznik razem z wężykiem do podciśnienia, podpinamy manetki i wpinamy od nich wtyczkę do licznika. No ale w jaki sposób podpięte są czujniki od temperatury zewnętrznej i oleju? Gdzie się trzeba wpinać? W liczniku są jakieś dodatkowe wejścia, czy trzeba się wmontowywać w kostkę licznika?
Czujnik temperatury oleju, biały lub czarny zakres 0-180*c nr 049 919 563 A Montowany jest w mocowaniu (podstawie) filtra oleju.muzykant pisze:Witam
Czujnik temperatury zewnętrznej, czarny 2 stykowy, zakres -25 +40 357 919 379, Montowany fabrycznie w przednim lewym narożniku auta.
Bez tego będziesz miał okrojoną wersje MFA.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
toffic, mate64 napisaliście to co wiem już ale dalej nikt nie odpowiedział mi na pytanie - gdzie dokładnie kable od tych czujników mają być podpięte? Idą jakieś kable od skrzynki bezpieczników do licznika, muszę dorobić kable w kostce co wpina się w licznik? Nie mam jeszcze licznika MFA więc chcę wiedzieć na 100% jak wygląda podpięcie najpierw.
toffic, mate64 dzięki za odpowiedź
toffic, mate64 dzięki za odpowiedź
Ostatnio zmieniony czw sty 15, 2009 23:35 przez muzykant, łącznie zmieniany 2 razy.
- grześ226- kosmos
- szef wszystkich szefow!!!
- Kontakt: