Pytanie o silnik i SWAP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
Pytanie o silnik i SWAP
wiatm.
Kupiłem silnik PB razem z kilkoma częsciami do SWAPU tj kolektor ssący ,wydechowy,kompletny wtrysk,alternator i sprzęgło ....z czasem do tego jeszcze będzie komputer,wiązka do silnika i kilka innych rzeczy....
mam natomiast pytanie o to co podejdzie od mojego silnika i osprzętu do silnika PB
Mam na myśłi następujące rzeczy:
-aparat zapłonowy
-podstawa filtra oleju (chłodniczka już kupiona)
-chłodnica wody
-które węże wody pójdą do wymiany
-cewka
chyba do wymiany będzie rura od kolektora ssącego bo wygląda to tak:
z tego co wiem to chyba powinno to być przytwierdzone do rury a nie do kolektora :jezor:ale może się uda to pospawac na stałe i dopiero połączenie śrubami do kolektora
Poza tym bardzo chętnie skorzystam z pomocy technicznej w kwestii podłączenia wszystkiego do silnika z elektryką więc mile widziane fotki połączenia wszystkich kostek do instalki
na razie mam coś takiego,nie wiem od jakiego silnika
oraz kilka fotek silnników GTI do podejrzenia podłązeń
Kupiłem silnik PB razem z kilkoma częsciami do SWAPU tj kolektor ssący ,wydechowy,kompletny wtrysk,alternator i sprzęgło ....z czasem do tego jeszcze będzie komputer,wiązka do silnika i kilka innych rzeczy....
mam natomiast pytanie o to co podejdzie od mojego silnika i osprzętu do silnika PB
Mam na myśłi następujące rzeczy:
-aparat zapłonowy
-podstawa filtra oleju (chłodniczka już kupiona)
-chłodnica wody
-które węże wody pójdą do wymiany
-cewka
chyba do wymiany będzie rura od kolektora ssącego bo wygląda to tak:
z tego co wiem to chyba powinno to być przytwierdzone do rury a nie do kolektora :jezor:ale może się uda to pospawac na stałe i dopiero połączenie śrubami do kolektora
Poza tym bardzo chętnie skorzystam z pomocy technicznej w kwestii podłączenia wszystkiego do silnika z elektryką więc mile widziane fotki połączenia wszystkich kostek do instalki
na razie mam coś takiego,nie wiem od jakiego silnika
oraz kilka fotek silnników GTI do podejrzenia podłązeń
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2009 01:07 przez Leon_Wechtel, łącznie zmieniany 1 raz.
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt: