Fotka zrobiona przez fotoradar
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Fotka zrobiona przez fotoradar
Witam! Z góry pisze że nie wiedziałem do jakiego działu dodać ten temat... wydaje mi sie że ten jest najwłaściwszy...
Mam taki problem... dziś najprawdopodobniej na 99% została mi pstryknięta fotka...
i tak co sie moge spodziewać? ponieważ że nigdy wczesniej takiego typu fotki mi nie przyszły to mó pierwy raz nie wiem czy czasem nie zostanie mi odebrane prawo jazdy... ponieważ nie mam jeszcze roku a z tego co mi widomo to limit mój wynosi jak narazie 20. dodam że prędkość przekroczyłem o ponad 50km/h i wychodzi mi za to 10 pkt co jeszcze do tego mogą doliczyć?
Mam taki problem... dziś najprawdopodobniej na 99% została mi pstryknięta fotka...
i tak co sie moge spodziewać? ponieważ że nigdy wczesniej takiego typu fotki mi nie przyszły to mó pierwy raz nie wiem czy czasem nie zostanie mi odebrane prawo jazdy... ponieważ nie mam jeszcze roku a z tego co mi widomo to limit mój wynosi jak narazie 20. dodam że prędkość przekroczyłem o ponad 50km/h i wychodzi mi za to 10 pkt co jeszcze do tego mogą doliczyć?
Ostatnio zmieniony pn sty 12, 2009 13:53 przez sebinHo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Użytkownik
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Na moje oko to powinieneś dostać 2 x 10pkt (jeśli ten przepis jeszcze obowiązuje, że mnożą punkty razy 2 do pierwszego roku) jeśli nie to 10pkt i manadat minimum 500zł...
Nie wiem jak to jest z wizytą w komisariacie, ale mnie kiedyś złapała babeczka policjantka ( blondyna, jak ktoś jest z Malborka to wiadomo o którą chodzi ) na wylocie z miasta na Elbląg, ograniczenie do 50, ja miałem 108km/h, 10pkt i 500zł mandatu, spieszyłem się na egzamin z Probablistyki, pogadałem z nią i udało mi się zejść do 2pkt i 50zł, byłem taki szczęśliwy, że udało się zbić, że od razu chciałem zapłacić Teraz już tak nie śmigam po mieście, co najwyżej za miastem pocisnę...
Tobie twoje wykroczenie także powinno dać do rozumu...
Nie wiem jak to jest z wizytą w komisariacie, ale mnie kiedyś złapała babeczka policjantka ( blondyna, jak ktoś jest z Malborka to wiadomo o którą chodzi ) na wylocie z miasta na Elbląg, ograniczenie do 50, ja miałem 108km/h, 10pkt i 500zł mandatu, spieszyłem się na egzamin z Probablistyki, pogadałem z nią i udało mi się zejść do 2pkt i 50zł, byłem taki szczęśliwy, że udało się zbić, że od razu chciałem zapłacić Teraz już tak nie śmigam po mieście, co najwyżej za miastem pocisnę...
Tobie twoje wykroczenie także powinno dać do rozumu...
Ostatnio zmieniony pn sty 12, 2009 09:46 przez Lukas-182, łącznie zmieniany 1 raz.
jak monoza? kiedykolwiek mnozyli?x2? pierwsze slysze
to by masa nowych kierowcow tracila prawko
jedynie 4 pkt mniej maja przez rok max ale o mnozeniu nigdy nie slyszalem
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Eeee a wydawało mi się że był taki przepis, czy tylko pogłoski żeby odstraszyć młodych kierowców ??MAPET pisze:jak monoza? kiedykolwiek mnozyli?x2? pierwsze slysze
Coś słyszałem o tym, przeszło to na pewno ??wasiak pisze:przeciez od stycznia nie ma pkt za fotoradary sa za to wyzssze mandaty
chyba ci sie przeslyszaloEeee a wydawało mi się że był taki przepis, czy tylko pogłoski żeby odstraszyć młodych kierowców ??
no wlasnie tez takie mam info... pewne na100%?przeciez od stycznia nie ma pkt za fotoradary sa za to wyzssze mandaty
http://www.mapet-TUNING.com
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Zasłyszałem to od starych kierowców, tzw. "wyjadaczy" tuż po otrzymaniu prawka, widocznie chcieli mnie nastraszyć i udało im się , pierwszy mandat dostałem po 5 latach od zdania prawkaMAPET pisze:Cytat:
Eeee a wydawało mi się że był taki przepis, czy tylko pogłoski żeby odstraszyć młodych kierowców ??
chyba ci sie przeslyszalo