wymiana żarówki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
wymiana żarówki
Witam,
Temat wydaje się banalny strasznie - ale nie mam pojęcia jak wymienić żarówkę (pozycyjną) w tylniej lampie. Zdejmuję w bagażniku osłonkę ale na lampie od wewnątrz nie widzę żadnych śrubek, zacisków itd. i nie mam pojęcia jak sie do tego zabrać?
Za pomoc wielkie dzięki
Pozdrawiam.
Temat wydaje się banalny strasznie - ale nie mam pojęcia jak wymienić żarówkę (pozycyjną) w tylniej lampie. Zdejmuję w bagażniku osłonkę ale na lampie od wewnątrz nie widzę żadnych śrubek, zacisków itd. i nie mam pojęcia jak sie do tego zabrać?
Za pomoc wielkie dzięki
Pozdrawiam.
od strony bagażnika, po zdjęciu tapicerki, jak zanurkujesz to zobaczysz to miejsce, do któego dochodzi kostka ekeltryczna - wypnij sobie ją - bedzie Ci łatwiej; samo wypięcie zintegrowanel lampy - w dolnej czesci sa wystające "łapki' zatrzasków - z czuciem ściśniej je do środka jednoczesnie i włala;
jeśłi robisz to na mrozie - hm... - uważaj, bo plastiki nie lubią mrozu;
montaż w odwrotnej kolejności - tylko się upewnij, że zatrzaski z obu stron trzymają - inaczej ten klosz może świecić ciemniej od drugiego odrobinkę (żarówki będą dalej od klosza)
powodzenia - to nie jest trudne wcale,
K_K
jeśłi robisz to na mrozie - hm... - uważaj, bo plastiki nie lubią mrozu;
montaż w odwrotnej kolejności - tylko się upewnij, że zatrzaski z obu stron trzymają - inaczej ten klosz może świecić ciemniej od drugiego odrobinkę (żarówki będą dalej od klosza)
powodzenia - to nie jest trudne wcale,
K_K
zdejmujesz pokrywkę przymocowaną z tyłu reflektora, odpinasz wtyczkę z żarówki postojowej, chwytasz za obudowę tej żarówki i wyciągasz (jest na wcisk).. siedzi dość mocno więc trzeba użyć trochę siły...milosz884 pisze:Proszę o podpowiedź jak wymienić żarówkę światła postojowego w tym samym modelu z przodu od strony pasażera ??
przydadzą się zgrabne palce, bo dostęp nie jest najlepszy
- Tomek- E-g
- Mały gagatek
- Kontakt: