witam czy wie ktos jakie sa rozmiary badz nr katalogowe tych wlasnie uszczelniaczy na walku sprzeglowym i tych dwoch na przegubach?????olej mi sie wylal ze skrzyni i bede wymienial te trzy uszczelniacze, jesli ktos by wiedzial i mial doczyniania z tym zagadnieniem to prosil bym o jakies informacje na ten temat...
wiem ze juz wiele bylo takich tematow,ale prosil bym jesli ktos wlasnie mial doczynienia z taka skrzynia....to jest dokladnie 1989 1,3 NZ 4 biegi
z góry dziekuje
pozdrawiam
wymiana uszczelniaczy w skrzyni 4 biegowej 1,3 NZ
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
chciałbym także dołączyć się do temaciku...
Mianowicie chodzi mi o wymianę uszczelniacza tego drążka który wchodzi do skrzyni za pomocą, którego zmienia się biegi (fachowo chyba nazywa się to wodzik (?)). Sprawa dotyczy także golfa mk2 1,3 tylko że z 1992r.
Wycieka mi tamtędy olej, rok temu był wymieniony ten uszczelniacz, ale teraz znowu się poci (tak szybko wysiadł?), nawet dosyć bo rano mam zawsze plamkę na podłodze w garażu.
Czy wystarczy wymiana samego uszczelniacza? Czy trzeba coś jeszcze??
Czy mogę zrobić to samemu? Jeśli tak bardzo proszę o instruktarz krok po kroku...
chciałbym także dołączyć się do temaciku...
Mianowicie chodzi mi o wymianę uszczelniacza tego drążka który wchodzi do skrzyni za pomocą, którego zmienia się biegi (fachowo chyba nazywa się to wodzik (?)). Sprawa dotyczy także golfa mk2 1,3 tylko że z 1992r.
Wycieka mi tamtędy olej, rok temu był wymieniony ten uszczelniacz, ale teraz znowu się poci (tak szybko wysiadł?), nawet dosyć bo rano mam zawsze plamkę na podłodze w garażu.
Czy wystarczy wymiana samego uszczelniacza? Czy trzeba coś jeszcze??
Czy mogę zrobić to samemu? Jeśli tak bardzo proszę o instruktarz krok po kroku...
daroo00
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Pojedz do ASO VW ja za uszczelniacze skrzyni płaciiłem 18 zła orginał dobrali mi do szkrzyni
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;