Jak podkrecić 16V małym nakładem finansowym
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Jeżeli uważasz że schricki są drogie to nie bierz się za tuning.Jak myślisz że zakończysz tuning na samych wałkach to jesteś w błędzie.Spodziewaj się wymiany popychaczy (16x ok33zł) do tego strojenie kompa + robocizna + niespodzianki które zawsze występują jak się dłubie w piecu.Swiątek ma 262 st za ponad 1300zł.Ostrzejsze chodzą za ponad 1500zł.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
schrick jest drogi bo placisz za jakosc walka, swiatka mozesz sobie kupowac ale efektow takich nie uzyskasz jak na schrick'uPikus139 pisze:to luz bo ja widzialem na ebay-u po 2700 to jest ruznica
[ Dodano: 14 Sty 2009 18:30 ]
Mateusz74 : do tego strojenie kompa + robocizna + niespodzianki
moj ojciec jest mechanikiem wiec sie nie przejmuje koszta mnie nie interesuja
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Remont głowicy tzn co dokładnie? Powiększyc kanały dolotowe i wydechowe i wypolerowac? Jak jest z podłoczeniem digifanta? Da rade to samemu zrobic czy lepiej zlecic komus kto ma o tym pojecie?CSR_GTI pisze:ogólnie remont głowicy (drogi nie jest). Jak juz głowica zdjęta to nie ruszyc kanałów jest grzechem . Strojenie kompa w KR
A jak juz remont głowicy to mozna potem dac np barana, i wyciąc kata? A jesli baran to lepszy 4:2:1 czy 4:1? jaka jest roznica?
Pozdrawiam!
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jakbys nie widzial to informuje ze w kr jst ecu od zaplonu w ktorym jest normalny w swiecie program z mapa zaplonu do obrobkiCSR_GTI pisze:Strojenie kompa w KR
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wiesz kto to powiedzial???zależy... jak jest frajda zawsze sie oplaci
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- smokatsu84
- Użytkownik
- Kontakt:
pytanie odnośnie obróbki głowicy:
Czy taki zabieg nie będzie szkodliwy ?
Oczywiście chodzi mi o lewa stronę . I co mam zrobić z obszarem w kółku ? Wystarczy zaokrąglić ? Nie wiem dokładnie jak wygląda komora spalania ale czytałem ze robi się pod frezowanie w miejscu gdzie zawór styka się z krawędzią komory.
Czy prawa głowica na zdjęciu to już hardkior
Pozdrawiam
Dawid
Czy taki zabieg nie będzie szkodliwy ?
Oczywiście chodzi mi o lewa stronę . I co mam zrobić z obszarem w kółku ? Wystarczy zaokrąglić ? Nie wiem dokładnie jak wygląda komora spalania ale czytałem ze robi się pod frezowanie w miejscu gdzie zawór styka się z krawędzią komory.
Czy prawa głowica na zdjęciu to już hardkior
Pozdrawiam
Dawid
Ostatnio zmieniony czw sty 15, 2009 23:28 przez smokatsu84, łącznie zmieniany 1 raz.
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
obszar w kółko to powinny byc tam gniazda zaworowe i to już robi sie osobno z zaworami (znajde rysunek to wrzuce). Materiał z kanałow tez można jeszcze bardziej podebrać.smokatsu84 pisze:I co mam zrobić z obszarem w kółku ?
Prawa 1.8 lewa 2.0. Lewa nie centralnie przez środek. Prawa prawie centralnie pzrez środek bo widać kanaliki do popychaczy.
[ Dodano: Czw 15 Sty, 2009 ]
Takie coś tylko znalazłem o zaworach... a gdzieś jeszcze miałem ładniejsze ale nie moge znaleźć.
18K4F inside... RWD car :)