1.9 TDI ALH co się mogło stać???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.9 TDI ALH co się mogło stać???
mial z tym problemu, czy mozliwe jest ze komputer wywalil soft, brak mi pomysłów ??
Ostatnio zmieniony pt mar 06, 2009 20:09 przez stasiu12, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli to chyba jednak dozownik w pompie się rozleciałstasiu12 pisze:mam nadzieje ze to pompa, a nie samozaplon na oleju, dzisiaj jade do mechanika i bedziemy szukac, dodam jeszcze ze podlaczalem kompa i nie ma zadnych błędów w silniku ani od pompy, sprawdzalem tez napiecie na nastawniku i jest ok,
Jak próbojesz uruchomić silnik to coś kopci z wydechu czy absolutnie żadnego dymka nie ma?
Myślę jeszcze nad tym że mogły się wtryskiwacze zawiesić i wtedy silnik nieschodzi z obrotów ale jak go zgasisz to nie można go uruchomić
kiedyś miałem coś takiego silnik mi się wkręcił na obroty jak dostał olej z turbiny auto buło jak na złość w automacie po nabraniu samolotowych obrotów sam zgasł teraz uwazajcie ---- chydraulika tak wypchnęła zawory że stracił sprężanie i zgasł sam w to nie wierzyłem ale tak było kręcił sie lekko bez oporów wtedy jeszcze tego nie wiedziałem myślałem że ostra lipa ale jak popychacze puściły sprężanie się pojawiło.
Szczerze mówiąc wątpię. Samo wyzdrowiało?stasiu12 pisze:autko naprawione,
Czyli jednak ubyło oleju. 5mm na bagnecie to jakieś 300ml...stasiu12 pisze:stan na bagnecie, okazalo sie ze ubylo go na miarce okolo 5mm, ale stan był ok
Ja bym tego nie bagatelizował.
Moim zdaniem poszedł Ci olej z turbo na tłoki, ale jeszcze nie w takiej ilości, żeby rozwalić motor.
A czy teraz podczas przyspieszania kopci z rury?
Ostatnio zmieniony sob sty 17, 2009 10:20 przez AndrzejP4, łącznie zmieniany 1 raz.