wymiana świec zarowych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana świec zarowych
moze ktos wie gdzie na forum jest jakas foto porada jak wymienic świece zarowe w td
proste jak bułka z masłem
najpierw rozpinasz przewód łączący świece, potem wyciągasz świece
jest bardzo ciasno przy wyciąganiu świecy zza pompy, ale do wykonania, pierwsze dwie świece od strony rozrządu wyciągasz kluczem płaskim, dwie z prawej najlepiej ściągnąć nasadowym na małej grzechotce z przedłużką
najpierw rozpinasz przewód łączący świece, potem wyciągasz świece
jest bardzo ciasno przy wyciąganiu świecy zza pompy, ale do wykonania, pierwsze dwie świece od strony rozrządu wyciągasz kluczem płaskim, dwie z prawej najlepiej ściągnąć nasadowym na małej grzechotce z przedłużką
dobry golf nie jest zły
- powertrain
- Ma gadane
No i bardzo (!) uważaj, żebys tej za pompą krzywo nie wkrecil, jak zle sie wkreca to lepiej zrzucic pompe, bo głowice szlag trafi
Zawsze mozesz dac auto do magika - bedzie na kogo zwalic wine jak cos nie pójdzie
Zawsze mozesz dac auto do magika - bedzie na kogo zwalic wine jak cos nie pójdzie
Ostatnio zmieniony sob sty 17, 2009 05:16 przez t0mal, łącznie zmieniany 3 razy.
magnes i nitka? a to w jakim celu?
Ostatnia zmiana świec zajeła mi 25 minut, z użyciem 2 kluczy. Po prostu trzeba mieć długie palce i troche cierpliwości
a co do świecy za pompą... żadnej nie wolno kręcić odrazu kluczem, każdą świecę trzeba załapać robiąc chociaż obrób palcami, wtedy jest pewność że gwint złapał dobrze i można kręcić kluczykiem.
Ostatnia zmiana świec zajeła mi 25 minut, z użyciem 2 kluczy. Po prostu trzeba mieć długie palce i troche cierpliwości
a co do świecy za pompą... żadnej nie wolno kręcić odrazu kluczem, każdą świecę trzeba załapać robiąc chociaż obrób palcami, wtedy jest pewność że gwint złapał dobrze i można kręcić kluczykiem.
VW GOLF mk1 81' 1.8T AGU ++
SEAT TOLEDO 1M 01' 1.9 TDI ARL 150KM
SEAT TOLEDO 1M 01' 1.9 TDI ARL 150KM
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
głupoty kolego wypisujesz nie ma ma wpływu , pamiętaj aby dokręcić z momętem 30 NM jezeli za słabo to się zaspawa na stałe i głowica do wymianyPiotrusVW pisze:zadna filozofia tylko pamietaj zeby to zrobic na zimnym silniku bo u mnie wielcy mechanicy tworzyli cuda na goracym motorze. modlilem sie zeby pol swiecy w bloku nie zostalo
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Pytanie odkręcał kluczem dyno metrycznym , jeżeli nie to nie fachowiec , świece powinno się odkręcić poluzować , psiknąć preparatem dokręcić poluzowac i tak powoli schodzą i nie ma wpływu czy ciepły czy zimny , jeżeli ktoś na pale to robi , nie idzie to na siłę a potem taki efekt
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
- moment
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja też nie słyszałem , ,a magnes po to zeby podnieśc śróbki jak spadna np za pompebongo pisze:grandilodz napisał/a:
Pytanie odkręcał kluczem dyno metrycznym , jeżeli nie to nie fachowiec
Jak żyję to pierwsze słyszę że do ODKRĘCANIA jest potrzebny klucz dynamometryczny
adptery, dystanse info PW
S4B5 2,7 biturbo--- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=363667
S4B5 2,7 biturbo--- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=363667