Problem z spryskiwaczami przedniej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Cypis876
- Użytkownik
- Kontakt:
Problem z spryskiwaczami przedniej szyby
Otóż tak jak wyżej mam proplem z dzwignia od spryskiwaczy kiedy sie popchnie w przód powinno pryskac na przednia szybę a ja mam tak raz załapie a raz nie choćby wajche cisnac do końca. Czym to może byc spowodowane. Dodam że płyn do spryskiwaczy jest (po dzisiaj dolewałem) i styki na pompce przy zbiorniczku tez wyczyściłem paierem sciernym i dalej to samo
I nic nie zrobisz bo to ci poszły styki ale w przełączniku [dzwigięce] przy kierownicy jak sprawdziłes bezpieczniki i całą reszte to na 100 to wiem bo sam tak miałem ,można je jakoś lutować ale lepiej kupić nowe manetki , ,kierownica do ściągnięcia..pozdro..
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/73d740ed57ea7a0b.html
kolego zalezy jaki masz zespolony czy sa osobno ,osobno wycieraczki same do 50zł a zespolone coś koło 100 zł mowa o nowych..
[ Dodano: 18 Sty 2009 21:48 ]
a i zależy ilo biegowe masz 2 albo 3 , bo własnie ja miałem 3 biegowe a elektryk założyłmi 2 czyli średni i szybki ,a teraz brakuje mi tego pierwszego czasowego,,a jak co to zerknij na aukcje moze coś będzie..
[ Dodano: 18 Sty 2009 21:48 ]
a i zależy ilo biegowe masz 2 albo 3 , bo własnie ja miałem 3 biegowe a elektryk założyłmi 2 czyli średni i szybki ,a teraz brakuje mi tego pierwszego czasowego,,a jak co to zerknij na aukcje moze coś będzie..
kolego jak nie masz pojęcia o tym to sie za to nie bierz wszystkiego nieda sie zrobić samemu,ja zawiozłem golfine do elektryka za nowy przełącznik z robocizną zapłaciłem nie całą stówe a i głowe mam spokojną że troche wytrzyma,możesz sprawdzić silniczek na krutko jak ci tam kolega pisze a instalacje też możesz sprawdzić najlepiej jakims miernikiem, ale to itak musisz sciągnąć kierownice zeby poczyścić styki..a jak coś to lepiej daj nowe bo nie wiesz ile pochodzą dzien a moze pare lat jak u kolegi..
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Problem z spryskiwaczami przedniej szyby
w moim jak chce spryskać przednią szybe naciskam do tyłu a do przodu pryska na tylną szybęCypis876 pisze:Otóż tak jak wyżej mam proplem z dzwignia od spryskiwaczy kiedy sie popchnie w przód powinno pryskac na przednia szybę a ja mam tak raz załapie a raz nie choćby wajche cisnac do końca. Czym to może byc spowodowane. Dodam że płyn do spryskiwaczy jest (po dzisiaj dolewałem) i styki na pompce przy zbiorniczku tez wyczyściłem paierem sciernym i dalej to samo
- Cypis876
- Użytkownik
- Kontakt:
albert1973 pisze:w moim jak chce spryskać przednią szybe naciskam do tyłu a do przodu pryska na tylną szybę
1 6 D pisze:By przód psikał to do siebie się ciągnie manetkę, tył-od siebie, manetki wycieraczki zawsze miały 4 pozycje,(szybka, wolna, wyłączona i czasowe). Jetta choć nie miała wycieraczki tylnej to ma chyba też taką samą manetkę.
to to wiem ale moge pchac nawet na chama i raz złapie a raz nie
[ Dodano: 19 Sty 2009 20:14 ]
pao1908 pisze:kolego jak nie masz pojęcia o tym to sie za to nie bierz wszystkiego nieda sie zrobić samemu,ja zawiozłem golfine do elektryka za nowy przełącznik z robocizną zapłaciłem nie całą stówe a i głowe mam spokojną że troche wytrzyma,możesz sprawdzić silniczek na krutko jak ci tam kolega pisze a instalacje też możesz sprawdzić najlepiej jakims miernikiem, ale to itak musisz sciągnąć kierownice zeby poczyścić styki..a jak coś to lepiej daj nowe bo nie wiesz ile pochodzą dzien a moze pare lat jak u kolegi..
elektryka mam w rodzinie to może mi zrobi
Re: Problem z spryskiwaczami przedniej szyby
Ja miałem to samo, przyczyna okazała się prosta, miałem zatkane otwory odpowietrzające zbiorniczek na płyn do spryskiwaczy.Cypis876 pisze:Otóż tak jak wyżej mam proplem z dzwignia od spryskiwaczy kiedy sie popchnie w przód powinno pryskac na przednia szybę a ja mam tak raz załapie a raz nie choćby wajche cisnac do końca. Czym to może byc spowodowane. Dodam że płyn do spryskiwaczy jest (po dzisiaj dolewałem) i styki na pompce przy zbiorniczku tez wyczyściłem paierem sciernym i dalej to samo
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Cypis876, oczywiście manetka do zrobienia. Możesz spróbować reanimować starą, lub kupić nową. Ja bym jednak spróbowal naprawić starą - trzeba ściągnać kieroniwcę i obudowę stacyjki. Potem odłaczasz wtyczki, odkręcasz 3 śrubki i wyciągasz obie manetki. Prawą menteke trzeba rozebrac, przeczyścić styki drobnym papierem sciernym, nasmarować elementy współpracujące wazeliną - poskładac i cieszyć się sprawnym spryskiwaczem.
Ostatnio zmieniony ndz mar 15, 2009 17:42 przez Lipek81, łącznie zmieniany 1 raz.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.