kontrolka abs-u golf mk4 1,9TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kontrolka abs-u golf mk4 1,9TDI
Witam ,
Mam taki problem w swoim mk4 1.9TDI iż od czasu do czasu pali mi sie kontrolka ABS-u, z tego co wyczytałem możne mieć to związek z pompa ABS-u i tu pojawia sie pytanie w którym miejscu jest ona zamontowana a głownie chodzi mi o ten przewód co do niej idzie (sterujący)
Mam taki problem w swoim mk4 1.9TDI iż od czasu do czasu pali mi sie kontrolka ABS-u, z tego co wyczytałem możne mieć to związek z pompa ABS-u i tu pojawia sie pytanie w którym miejscu jest ona zamontowana a głownie chodzi mi o ten przewód co do niej idzie (sterujący)
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mkosmala2, widzę ze jesteś z Tychów, miałem taki sam problem z ABS.
jeśli masz ochotę to mogę Ci podać namiar na kolegę z forum, który Ci podepnie pod VAGa auto i wszystko sprawdzi, zapłacisz mniej niż w innym miejscu... ja płaciłem 30 zł za skanowanie całości...
jak coś to na pw pisz...
[ Dodano: 18 Sty 2009 12:37 ]
jeśli masz ochotę to mogę Ci podać namiar na kolegę z forum, który Ci podepnie pod VAGa auto i wszystko sprawdzi, zapłacisz mniej niż w innym miejscu... ja płaciłem 30 zł za skanowanie całości...
jak coś to na pw pisz...
[ Dodano: 18 Sty 2009 12:37 ]
a ogólnie ABS dziala?mkosmala2 pisze:Witam ,
Mam taki problem w swoim mk4 1.9TDI iż od czasu do czasu pali mi sie kontrolka ABS-u
Witam Wszystkich!
Jestem nowy tutaj i od razu mam pytanie odnośnie ABS w mk4 tdi. Po odpaleniu auta kontrolka ABS świeci się i za chwilę gaśnie i to jest prawidłowe. U mnie jakiś czas świeciło się bez przerw i ABsy działały. Wczoraj po odpaleniu auta kontrolka zgasła od razu i zapaliła się po przejechaniu 2 km i ABSu jeż nie ma. Co może być przyczyną? sprawdziłem wszystkie bezpieczniki.
Jestem nowy tutaj i od razu mam pytanie odnośnie ABS w mk4 tdi. Po odpaleniu auta kontrolka ABS świeci się i za chwilę gaśnie i to jest prawidłowe. U mnie jakiś czas świeciło się bez przerw i ABsy działały. Wczoraj po odpaleniu auta kontrolka zgasła od razu i zapaliła się po przejechaniu 2 km i ABSu jeż nie ma. Co może być przyczyną? sprawdziłem wszystkie bezpieczniki.
Pierwsze co sprawdz, bezpieczniki na akumulatorze, tam są 2 od ABS, nieraz zaśniedzieją styki i na Vagu pokazują się bzdury, typu pompa do wymiany.
Przeczyścić bezpieczniki.
Pozdro.
Przeczyścić bezpieczniki.
Pozdro.
viewtopic.php?t=130814" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
U mnie to pomogł, jeżeli bezpieczniki całe to tylko na Vaga i zdiagnozować usterke, innej rady nie ma.
viewtopic.php?t=130814" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki za porady. podjadę na myjke wymyć czujniki na kołach może zabrudzone gdzieś na forum wyczytałem że też może być przyczyną a jak nie to rozbiore każde koło i zobacze styki jak wyglądają a jak nie to tylko komp pozostaje. kiedy skończę odezwe się.
Pozdrawiam
ps. znacie lub może macie program do diagnozowania? np. vag-com vw tool? czy coś innego?
[ Dodano: 20 Sty 2009 07:20 ]
Witam ponownie
wracając z pracy po przejechaniu około 200m kontrolka zgasła, i ABS wrócił teraz przy odpalaniu gaśnie i po 2 sukendach zaświeca się ponownie i gaśnie, sprawdziłem i to czujnik przy kole.
pozdro
Pozdrawiam
ps. znacie lub może macie program do diagnozowania? np. vag-com vw tool? czy coś innego?
[ Dodano: 20 Sty 2009 07:20 ]
Witam ponownie
wracając z pracy po przejechaniu około 200m kontrolka zgasła, i ABS wrócił teraz przy odpalaniu gaśnie i po 2 sukendach zaświeca się ponownie i gaśnie, sprawdziłem i to czujnik przy kole.
pozdro