Ile kto wyciągnął z silnika AAZ
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
powiem tak miałem k14 w mk2 zmieniłem na k24 i nieżałowałem tego , tylko tam trzeba było dawkę paliwa zwiekszyc odpowiednio i aż sie chciało jezdzic , minusem tego było późniejszy start turbiny, ale ja dała ciśnienie to wgniatało w fotel , jak sprzedawałem samochodzik i przewiozłem kupującego to on sie pytał tylko czy podmaską napewno jest 1.6 oczywiście samochodzik kupił , jego bratem który na codzieen jeździł astrą gsi , powiedział mi że zmienił zdanie na temat diesli , wiec podejżewam że zmiana na wiekszą turbinke w 1.9 przyniesie wiecej niz to co było w 1.6 .kkolekk pisze:dzięki moja kkk14 siedzi luzy jak diabli i pomyślałem jak coś kupić to większe ale czy warto
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2341887#2341887
kupiłem kkk24 ale inną niż na zdjęciu nie zwróciłem uwagi i gruszka jest w inną stronę powrót oleju inny,wejście do kolektora, iwejście na tłumik też inne na trzy śruby. Ale teraz za puźno mucze troche popszerabiać. Najgorsze jest to że nie chce wejść i będę musiał troche klepań przegrode do kabiny.
[ Dodano: 23 Gru 2008 18:25 ]
zamontowałem tą turbinę kkk24 na manometrze wskazywało 0,5 więc podkręciłem na full wystaje tylko kontra podniosło się na 0,9 ale po jakimś czasie znowu spadło na o,5 a nic nie ruszałem. Co to może być i na ile podkręcić można tą turbinę lecz tak aby silnika zaraz nie uszkodzić
zamontowałem tą turbinę kkk24 na manometrze wskazywało 0,5 więc podkręciłem na full wystaje tylko kontra podniosło się na 0,9 ale po jakimś czasie znowu spadło na o,5 a nic nie ruszałem. Co to może być i na ile podkręcić można tą turbinę lecz tak aby silnika zaraz nie uszkodzić
- Naznaczony
- Mały gagatek
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- eldorado84
- Gadatliwa bestia
a jak to wygląda w czasie jazdy cały czas pompuje 0,5? Czy pomuje 0,9 a po chwili spada na 0,5. Miałem podobny problem jeden i drugi ale w innych parametrach ciśnienia. W pierwszym pompowało mi tylko 0,4bara bo miałem uszkodzony przewód od orurowania FMIC a drugim to westage popuszczał ciśnienie (to normalne) więc zaśpiłem i teraz pompuje i nie puszcza cały 1barkkolekk pisze:kupiłem kkk24 ale inną niż na zdjęciu nie zwróciłem uwagi i gruszka jest w inną stronę powrót oleju inny,wejście do kolektora, iwejście na tłumik też inne na trzy śruby. Ale teraz za puźno mucze troche popszerabiać. Najgorsze jest to że nie chce wejść i będę musiał troche klepań przegrode do kabiny.
http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=10205&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
przy k14 zwłaszcza z MBC turbodziura też jest niezncza,Przy takim samym ciśnieniu nic byś nie zyskał poza większą turbo-dziurą, a właściwie byś zobaczył co to jest, bo w k03 takie zjawisko praktycznie nie istnieje.
moim zdaniem pod mody wieksze turbo jest lepsze, nie chodzi też o max ciśnienie, ale większe turbo mniej blokuje spaliny..
Ostatnio zmieniony śr sty 21, 2009 14:08 przez andrew.zbyrko, łącznie zmieniany 1 raz.
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Troche nie jasno sie wyraziłem
No oczywiścine ze zmiana k03 na k24 to dobry pomysł, chodziło mi tylko o to, że troche częściej bedziesz musiał mieszać biegami
No oczywiścine ze zmiana k03 na k24 to dobry pomysł, chodziło mi tylko o to, że troche częściej bedziesz musiał mieszać biegami
Ostatnio zmieniony śr sty 21, 2009 14:23 przez t0mal, łącznie zmieniany 2 razy.