Wałki sportowe do ABF-a
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Wałki sportowe do ABF-a
Witam wszystkich!
Znalazłem używane wałki SCHRICK 266 które siedziały w silniku 1.8 16v i mam teraz do Was pytanie czy pasują do mego ABF-a 2.0 16V. Na niemieckim Ebayu pisze że pasują do 1.8 jak i 2.0 16v, czy to prawda, prosze o pomoc?? Bo bardzo sie napaliłem na te wałki.
Aha i jeszcze jedno pytanie, czy wałki schrick sie nie zdzieraja, bo swiatka słyszałem że robi słabe i po jakimś czasie sie zuzywają to tak z ciekawoćsi??
Znalazłem używane wałki SCHRICK 266 które siedziały w silniku 1.8 16v i mam teraz do Was pytanie czy pasują do mego ABF-a 2.0 16V. Na niemieckim Ebayu pisze że pasują do 1.8 jak i 2.0 16v, czy to prawda, prosze o pomoc?? Bo bardzo sie napaliłem na te wałki.
Aha i jeszcze jedno pytanie, czy wałki schrick sie nie zdzieraja, bo swiatka słyszałem że robi słabe i po jakimś czasie sie zuzywają to tak z ciekawoćsi??
Ostatnio zmieniony pt sty 23, 2009 22:11 przez marol_10, łącznie zmieniany 1 raz.
pasują pasują
[ Dodano: 23 Sty 2009 21:05 ]
o to sie nie bój to są naprawdę dobre i mocne wałki
[ Dodano: 23 Sty 2009 21:05 ]
marol_10 pisze:czy wałki schrick sie nie zdzieraja
o to sie nie bój to są naprawdę dobre i mocne wałki
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
nic nie planuj jeśli nie musisz jej wykręcać to nie rób tego bo nie ma takiej potrzeby dostań sie do wałków rozepnij rozrząd odkręć i zdejmij mostki z wałków i wszystko wymieniasz wałki przyokazji jak mówiłeś możesz wymienić sobie popychacze składacz w odwrotnej kolejności i sprawdź od razu też łańcuszek jak będzie bardzo rozciągnięty warto go wymienić
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP
sprężynki używa się od 276 st w góre, popychacze polecam Schricka, naprawde są ok i do tego lekkie, czuć przy samym dokręcaniu mniejszą wage, po kilku modyfikacjach, jedź na strojenie do GTO
pozdrawiam
pozdrawiam
Była zmodzona ibiza 2e, był swap na ABF, było modzenie ABFa,doszły Schricki 2x268, wywalone na rzecz 276/276, teraz czas na:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
A gdzie dostane popychacze SCHRICKA i jaka jest ich cena?
a co to strojenia to myśle nad V-TECH.
a co to strojenia to myśle nad V-TECH.
Ostatnio zmieniony sob sty 24, 2009 17:24 przez marol_10, łącznie zmieniany 1 raz.
marol_10, http://digitun.pl/
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP