Ile wam pali AEE 1.6?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ile wam pali AEE 1.6?
Jeżdze o dziwo jeszcze na benzynie i mysle że mi dużo podjada .W miescie 12 -14 l , trasa 7
Z góry dziękuje za swoje opinie.
Ostatnio zmieniony śr maja 21, 2008 19:57 przez Janek82, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Golf 3 , AEE ; 1,6 komu ile pali benzyny ??
Mam taki sam silniczek, pali mi dokładnie tak samo, trasa w 7 się spokojnie mieści a w mieście teraz też zaczął łykać 12-13 litrów w lato mieścił się po mieście w 10 litrach Pb oczywiście.Janek82 pisze:Jeżdze o dziwo jeszcze na benzynie i mysle że mi dużo podjada .W miescie 12 -14 l , trasa 7
Ja miałem silik 1.6 ABU i tragedia w MK3. Zero dynamiki a spalanie w granicach 11 po mieście. Tyle to mi pali RP 1.8 a jeździ dwa razy lepiej.
Natomiast 1.6 AEE mam w Polo i przy jednej osobie w trasie schodzi do 6.2-6.7. Teraz zimą jest to w granicach 7.2l na 100km.
Co do miasta to do 9l/100km. Silnik ma juz 360tys bez grzebania i sprawuje sie bez zarzutu. W Polówce dynamika jest wystarczająca. Miałem okazję sie przejechac Golfem z tym silnikiem i wydaje mi sie ze jest za slaby. 1.8 pali niewiele wiecej a MK3 ma takie osiagi jak Polo 1.6 AEE
Natomiast 1.6 AEE mam w Polo i przy jednej osobie w trasie schodzi do 6.2-6.7. Teraz zimą jest to w granicach 7.2l na 100km.
Co do miasta to do 9l/100km. Silnik ma juz 360tys bez grzebania i sprawuje sie bez zarzutu. W Polówce dynamika jest wystarczająca. Miałem okazję sie przejechac Golfem z tym silnikiem i wydaje mi sie ze jest za slaby. 1.8 pali niewiele wiecej a MK3 ma takie osiagi jak Polo 1.6 AEE
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mi spalal jak pamietam benzyny ok 7l/100km w trasie.
W miescie ciagnal ok 8l.
Teraz mam sekwencje zalozona i wkurzam sie ze ciagnie mi 10l gazu na 100km.
Widze jednak ze to chyba norma.
Utwierdzcie mnie w moim przekonaniu ze to jest ok.
P.S. Na dynamice sekwencja na szczescie nie stracila.
W miescie ciagnal ok 8l.
Teraz mam sekwencje zalozona i wkurzam sie ze ciagnie mi 10l gazu na 100km.
Widze jednak ze to chyba norma.
Utwierdzcie mnie w moim przekonaniu ze to jest ok.
P.S. Na dynamice sekwencja na szczescie nie stracila.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Stary to jest cholernie dziwne.
Kolosalnie duzo ci pali.
A jak jest u ciebie z dynamika. Sprobuj wymienic swiece i kable. Takie info dla ciebie, ze udalo mi sie znalezc oryginalne kable BERU w cenie 130zl, to od razu zamowilem. Daja na nie roczna gwarancje.
Czytalem ze spalanie po takim zabiegu spada nawet czasami o ok 1l.
Kontakt do kolesia, wystawia aukcje na allegro innych kabli:
WWW.AUTOPUNKT.NET.PL
AutoPunkt s.c.
S. Gąska P.Machowski
ul. Krakowska 127
50-428 Wrocław
tel/fax 071/ 34 00 480
e'mail:
[email protected]
[email protected]
Pozdrawiam,
Piotrek
Kolosalnie duzo ci pali.
A jak jest u ciebie z dynamika. Sprobuj wymienic swiece i kable. Takie info dla ciebie, ze udalo mi sie znalezc oryginalne kable BERU w cenie 130zl, to od razu zamowilem. Daja na nie roczna gwarancje.
WWW.AUTOPUNKT.NET.PL
AutoPunkt s.c.
S. Gąska P.Machowski
ul. Krakowska 127
50-428 Wrocław
tel/fax 071/ 34 00 480
e'mail:
[email protected]
[email protected]
Pozdrawiam,
Piotrek
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
pkirylcz pisze:Stary to jest cholernie dziwne.
Kolosalnie duzo ci pali.
WWW.AUTOPUNKT.NET.PL
AutoPunkt s.c.
S. Gąska P.Machowski
ul. Krakowska 127
50-428 Wrocław
tel/fax 071/ 34 00 480
e'mail:
[email protected]
[email protected]
Pozdrawiam,
Piotrek
Ile kosztuje wymiana takich przewodów ??
Pare miesięcy temu kupiłem auto nie moge dopatrzyć sie swiec Aee 1,6
[ Dodano: Sob Gru 17, 2005 13:08 ]
PS .Spalanie mi zmniejszyło sie do 11l w miescie po wymianie termostatu AEE 1,6. Pozdrawiam
http://pub.sinuspl.net/plaza/
Wymieniłem termostat spala mi około 11-12l / 100km benzyny, Mam pytanie do pkirylcz
Forum Master Jakie masz spalanie benzyny na sekwencji , ile czasu, km przejedziesz żeby Ci sie przełączyło na gaz ? Własnie mam zamiar założyć , nie wiem czy sie to opłaca przy obecnej cenie gazu ??
Forum Master Jakie masz spalanie benzyny na sekwencji , ile czasu, km przejedziesz żeby Ci sie przełączyło na gaz ? Własnie mam zamiar założyć , nie wiem czy sie to opłaca przy obecnej cenie gazu ??
http://pub.sinuspl.net/plaza/