Jak zimny to klekocze /1.6 AEE
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
Zdaża się coś takiego , ale o ile się nie mylę to częściej przy jednopunktowym wtrysku.Być może palnę głupotę ... ale czy nie może to być wtryskiwacz ? TomiTT pisze, że silnik cichnie jak puści gaz. Ja kiedyś od mechanika usłyszałem taką teorie ze takie klekotanie może być od wtryskiwacza...poprawcie mnie jeśli się mylę
Głupców się nie żałuje ,bo nikt ich nie sieje tylko sami rosną.
-
- Nowicjusz
TomiTT gdy jest niska temperatura to olej jest gęściejszy nie rzadszy, dlatego na początku slychac klekotanie dłuzej trwa napełnienie szklanek, jesli jest to słyszalne do 5 sekund po odpaleniu to spoko jesli jednak po nagrzaniu dalej klekocze to trzebaby pomyslec o wymianie szklanek, nie wykluczone jednak ze moze to byc jeden z wtryskiwaczy( problem ten pojawia sie wtedy, gdy klepocze zawsze tak samo, niezaleznie od temperatury)
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
O ile się nie mylę to mam tą samą przypadłość. Jeżdżę na lpg (wtedy wtryski nie działają), a silnik i tak klekocze (szklanki były wymienione).golfmk3gti pisze:TomiTT gdy jest niska temperatura to olej jest gęściejszy nie rzadszy, dlatego na początku slychac klekotanie dłuzej trwa napełnienie szklanek, jesli jest to słyszalne do 5 sekund po odpaleniu to spoko jesli jednak po nagrzaniu dalej klekocze to trzebaby pomyslec o wymianie szklanek, nie wykluczone jednak ze moze to byc jeden z wtryskiwaczy( problem ten pojawia sie wtedy, gdy klepocze zawsze tak samo, niezaleznie od temperatury)
-
- Nowicjusz
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
Też tak mi się wydaje. Z tego co powiedział mi jeden mechanik to najprawdopodobniej jest to wina któregoś tłoka. Może być delikatnie pęknięty. Niestety wymiana takiego tłoka to spory koszt jak patrzyłem w intercars to cena tłoka oscyluje w granicach 450zł za szt.
Ot taka zaleta AEE że ceny do niego saą dwa razy droższe niż np do ABU
Ot taka zaleta AEE że ceny do niego saą dwa razy droższe niż np do ABU
Ostatnio zmieniony czw lut 05, 2009 10:07 przez witus29, łącznie zmieniany 1 raz.