Chodziło pewnie o zawór recyrkulacji spalin oraz o zawór magnetyczny (przetwornik ciśnienia tzw. EGR) - wszystko współgra ze sobą włącznie z wężykami o których mówił Ci mechanik.piacho pisze:Cześć.
Rozmawiałem z mechanikiem narazie telefonicznie gość pracował kiedyś w serwisie, z tego co mówił to jest kilka rzeczy które odpowiadają za te przerwy w pracy. Napewno wszystkie węzyki muszą być szczelne, mówił coś o zaworze na turbinie i jeszcze od dwóch rzeczach niestety nie bardzo zrozumiałem. O pompie i elektronice na niej powiedział żeby w żadnym wypadku się do niej nie dotykać. W każdym razie zamierzam się do niego wybrać w tym tygodniu mam nadzieje ze coś poradzi na problemy ewentualnie może wskaże co niedomaga. Jak się dowiem coś więcej odrazu dam znać.
Jeszcze zobacz czy nie nasz przetartego wężyka podciśnienia który idzie do komputera pod podszybie - czasami tam jest przetarcie i objawy są takie same
Co do grzebania przy wtryskiwaczach i pompie to potwierdzam opinię Twojego mechanika - za to to już bym się zabierał na samym końcu