Mniejsze spalnie w ABF?????
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
Mniejsze spalnie w ABF?????
Witam wsszystkich co zrobic zeby było mniejsze spalanie w ABF 2.0 16v?????? sa jakies sposoby???? Slyszałem ze gdy sie załozy strumiennice to jest mniejsze spalanie czy to prawda????
-
- Użytkownik
- Kontakt:
na pewno po założeniu strumienicy dźwięk się zmieni nie koniecznie na lepsze! a co do spalania raczej bez zmian będzie. Jeśli szukasz oszczędności w spalaniu trzeba było kupić mniejszy silnik. Mi pali w mieście 13litrów LPG nie wyjęte.troszke mniej PB i jakoś nie narzekam,a jeżdżę dość agresywnie i szybko;) jest pojemność jest moc,czyli ma co spalać paliwo :P ile tobie pali na 100km?Sebastian1289 pisze:Slyszałem ze gdy sie załozy strumiennice to jest mniejsze spalanie czy to prawda????
Ibi 0-100km/h ABF
http://youtu.be/32MQnlPlRL0
http://youtu.be/32MQnlPlRL0
-
- Nowicjusz
Nie pisz takich rzeczy na forum bo każdy się będzie z ciebie śmiał. Chcesz zniszczyć silnik to redukuj spalanie. Silniki 1,8 co mają 90KM palą po mieście po 12 litrów PB, a tobie 10 to za dużo ?? Ja tu czegoś nie rozumiem.Sebastian1289 pisze:mi Pb w miescie ok 10
[ Dodano: 05 Lut 2009 21:58 ]
w trasie przy predkosci 100km/h zeszłem nawet 6.7l
To po jakiego ch..a kupować WOLNOSSĄCĄ SZESNASTKE żeby biegi wydłużać??goly0 pisze:mała recepta na spalanie jest wydłużenie skrzyni biegów... (opisywane wiele razy na forum)
Przecież to zbrodnia największa.
Powinno się postepować wręcz odwrotnie. Skracać trzeba.
Wydłużać to sobie można - w TDI lub jakiejś benzynie z lightową dmuchawką i dużym Niutonem..
- marcin_pków
- Mały gagatek
moim zdaniem musisz odpalic samochód. jeszcze na zimnym silniku 1,2,3,4 do odcinki i poźniej wsadzic na tydzień do garażu. wtedy to on bedzie mało palił.
sorry ale jaki sens mieć golfa gti który pali 10 litrów i jeszcze próbować zredukować spalanie. napewno magnetyzer pomoże i jeszcze doda pare koni
sorry ale jaki sens mieć golfa gti który pali 10 litrów i jeszcze próbować zredukować spalanie. napewno magnetyzer pomoże i jeszcze doda pare koni