Olej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Olej
Witam!!!
Zamierzam wymienic olej w moim golfie 4 TDI(2003 125 tys AXR 101 koni pompowtryski)
Moje pytanie brzmi czy zamiast oleju 10w40 repsol semisyntetyk(na ktòrym jezdze obecnie) moge wlac 5w40 castrol full syntetyk???
Poczytalem juz troche i niestety dalej nie jestem pewien jedni twierdza ze tak drudzy ze nie.
I komu tu wierzyc????
Dlatego z tym pytaniem zwracam sie do Was!!!
Dzieki!!!
Zamierzam wymienic olej w moim golfie 4 TDI(2003 125 tys AXR 101 koni pompowtryski)
Moje pytanie brzmi czy zamiast oleju 10w40 repsol semisyntetyk(na ktòrym jezdze obecnie) moge wlac 5w40 castrol full syntetyk???
Poczytalem juz troche i niestety dalej nie jestem pewien jedni twierdza ze tak drudzy ze nie.
I komu tu wierzyc????
Dlatego z tym pytaniem zwracam sie do Was!!!
Dzieki!!!
Ostatnio zmieniony sob lut 07, 2009 07:46 przez lazioforever, łącznie zmieniany 1 raz.
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: Olej
powodzenia w uzytkowaniu tego biednego auta. czytales kiedykolwiek instrukcje tego golfa? masz auto na pompowtryskach, dla ktorych istnieja specjalne oleje z norma 505.01 [o LL nie ma co wspominac] i sa to 5w40 do konca mechanicznych dni tego silnika, a ty lejesz 10w40 ot tak sobie. no dobra twoje malpy, twoj cyrk, ale gdy pierdykna krzywki na walku to nie placz na forum, ze golf przestal fajnie jezdzic.lazioforever pisze:w moim golfie 4 TDI(2003 125 tys AXR 101 koni pompowtryski)
oleju 10w40 repsol semisyntetyk(na ktòrym jezdze obecnie)
moge wlac 5w40 castrol full syntetyk???
czy mozesz zmienic? czlowiek ty musisz to zrobic!!!
i zaden kurcze syfiasty castrol, tylko kup motula w dziale sprzedam od forumowego kolegi elementeur albo valvoline w intercarsie. norma 505.01!!!
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Olej
Nie ja ale mechanik mi taki nalal przy przebiegu 65 tys.souler pisze:powodzenia w uzytkowaniu tego biednego auta. czytales kiedykolwiek instrukcje tego golfa? masz auto na pompowtryskach, dla ktorych istnieja specjalne oleje z norma 505.01 [o LL nie ma co wspominac] i sa to 5w40 do konca mechanicznych dni tego silnika, a ty lejesz 10w40 ot tak sobie. no dobra twoje malpy, twoj cyrk, ale gdy pierdykna krzywki na walku to nie placz na forum, ze golf przestal fajnie jezdzic.lazioforever pisze:w moim golfie 4 TDI(2003 125 tys AXR 101 koni pompowtryski)
oleju 10w40 repsol semisyntetyk(na ktòrym jezdze obecnie)
moge wlac 5w40 castrol full syntetyk???
czy mozesz zmienic? czlowiek ty musisz to zrobic!!!
i zaden kurcze syfiasty castrol, tylko kup motula w dziale sprzedam od forumowego kolegi elementeur albo valvoline w intercarsie. norma 505.01!!!
Co do motula to nie wiem czy go tutaj dostane poniewaz mieszkam we wlosze.
A castrol to az taki zly???
a tak po za tym to dzieki!!!
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
lazioforever, ja wymieniłem z 10w40 na motula specifica 5w40 (norma 505.01) i chodzi jak trzeba zrobiłem już 3 wymianę i 31 tyś i olej w normie
Ostatnio zmieniony sob lut 07, 2009 13:15 przez Kulon, łącznie zmieniany 3 razy.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.