koledzy pomocy gdzie jest przepustnica w 1.8 RP GT
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- mazio_leczna
- Ma gadane
- Kontakt:
koledzy pomocy gdzie jest przepustnica w 1.8 RP GT
witam a wiec jak w temacie koledzy pomozcie gdzie sie znajduje przepustnica w 1.8rp gt nie mam pojecia i tam jakis waz wchodzi od paliwa ale nie wiem gdzie i jak prosilbym o jakies zdjecie gdzie to zlokalizowac ta przepustnice a tak jeszcze nawiasaem gdzie sie miesci sonda lambda i czy jak smierdzi mi benzyna w kabinie to wina przepustnicy??a druga sprawa z tlumika prawie kapie benzyna i tak smierdzi tez z tlumika ze koszmar nie da sie wytrzymac i pali chyba 100 na 100l pomocy jak najszybciej z gory dzieki za pomoc
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
przepustnica jest na samej gorze silnika, do niej jest podlaczona linka od gazu
niech ktos ci wsicka pedal gazu a ty patrz gdzie sie rusza to znajdziesz przepustnice
do przepustnicy dochodzi gruby waz (rura) od filtra powietrza - powinno ci to pomoc w szukaniu
przewody paliwowe sa od strony filtra powietrza - sa dwa - doplyw i odplyw paliwa
sprawdz czy nie sa dziurawe bo moze przez nie smierdzi i gubisz paliwo
co do sondy to jest ona na kolektorze wydechowym
kolekor jest z tylu silnika, pomiedzy kabina a silnikiem, kolektor laczy silnik z rura wydechowa
sonda jest wkrecona w kolektor wydechowy i odlaczona cienkim czarnym przewodem z kostka
bardzo mozliwe ze jest uszkodzona sonda
odlacz przewod od sondy, odlacz na 5 min akumulator i podlacz go spowrotem
jak sie poprawi spalanie to sonda do wymiany
niech ktos ci wsicka pedal gazu a ty patrz gdzie sie rusza to znajdziesz przepustnice
do przepustnicy dochodzi gruby waz (rura) od filtra powietrza - powinno ci to pomoc w szukaniu
przewody paliwowe sa od strony filtra powietrza - sa dwa - doplyw i odplyw paliwa
sprawdz czy nie sa dziurawe bo moze przez nie smierdzi i gubisz paliwo
co do sondy to jest ona na kolektorze wydechowym
kolekor jest z tylu silnika, pomiedzy kabina a silnikiem, kolektor laczy silnik z rura wydechowa
sonda jest wkrecona w kolektor wydechowy i odlaczona cienkim czarnym przewodem z kostka
bardzo mozliwe ze jest uszkodzona sonda
odlacz przewod od sondy, odlacz na 5 min akumulator i podlacz go spowrotem
jak sie poprawi spalanie to sonda do wymiany
- mazio_leczna
- Ma gadane
- Kontakt:
- mazio_leczna
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
podaj mi swojego emaila to ci wrzuce ksiazke sam naprawiam golfa 2 to moj e mail [email protected] wyslij mi cos bo moge zapomniec gdzie to pisalem na forum.
[ Dodano: 11 Lut 2009 23:29 ]
mam taki sam silnik jak ty 1.8 RP na jednopunkcie jak bedziesz mial jakies problemy to pisz do mnie.
[ Dodano: 11 Lut 2009 23:29 ]
mam taki sam silnik jak ty 1.8 RP na jednopunkcie jak bedziesz mial jakies problemy to pisz do mnie.