Brak napięcia na elektrozaworze pompy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak napięcia na elektrozaworze pompy
Witam !
Golf 99r. tdi silnik ALH
Od niedawna miałem problemy z zapalaniem; po przejechaniu kilkunastu km. Nie odpalał pomagało wyciągnięcie kluczyka ze stacyjki i ponownie za 2 razem zawsze zapalał aż do wczoraj....
Stałem na drodze i próbowałem ze 20 razy i nic czasami było słchać z okolic kierownicy bzzyczenie jakby przekaźnika . Na szybko podłączyłem + z aku na elektrozawór z pompy i zapalił dojechałem do domu
Co może być przyczyną ze nie pojawia sie +12V na elektrozaworze ?
Czyżby 109 ?
Pozdrawiam
Golf 99r. tdi silnik ALH
Od niedawna miałem problemy z zapalaniem; po przejechaniu kilkunastu km. Nie odpalał pomagało wyciągnięcie kluczyka ze stacyjki i ponownie za 2 razem zawsze zapalał aż do wczoraj....
Stałem na drodze i próbowałem ze 20 razy i nic czasami było słchać z okolic kierownicy bzzyczenie jakby przekaźnika . Na szybko podłączyłem + z aku na elektrozawór z pompy i zapalił dojechałem do domu
Co może być przyczyną ze nie pojawia sie +12V na elektrozaworze ?
Czyżby 109 ?
Pozdrawiam
no to n109 jest ok, jak by padł to nie pomogło by ci zapięcie +12vwredhat pisze:Na szybko podłączyłem + z aku na elektrozawór z pompy i zapalił dojechałem do domu
sprawdzić instalacje i przekaznik.
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2009 12:03 przez piter_s, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze takie małe pytanie gdzie znajdę ten przekaźnik 109 czy on jest pod tymi plastikami pod kierownica ? (golf 4)
[ Dodano: 15 Lut 2009 14:07 ]
Wielkie dzięki dla kolegi damcio151 !
Przed chwilą wyciągnąłem przekaźnik rozebrałem przelutowałem i pięknie działa
Już bez magicznego kabelka
TEMAT zamkniety
pozdrawiam
[ Dodano: 15 Lut 2009 14:07 ]
Wielkie dzięki dla kolegi damcio151 !
Przed chwilą wyciągnąłem przekaźnik rozebrałem przelutowałem i pięknie działa
Już bez magicznego kabelka
TEMAT zamkniety
pozdrawiam