czujnik świateł cofania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czujnik świateł cofania
Gdzie sie znajduje czujnik świateł cofania w golfie MKII silnik 1.3 skrzynia 4 biegowa. Mechanik wymieniał mi skrzynię na inna i od tej pory nie mam świateł cofania. Później zauważyłem zwisającą wtyczkę ale w tej skrzyni nie mogę znaleźć czujnika zeby podłączyć tą wtyczkę. Może są rożne skrzynie albo jakoś nowszą mi wstawił np. od polo Starej niestety nie mam żeby podpatrzyć.
Wiem, że temat dość stary, ale spotkało mnie to co mark787, więc mam jeszcze jedno pytanie.
Czy ze skrzyni (4 biegowa oczywiście, z czujnikiem światła cofania na dole skrzyni) trzeba spuszczać cały olej przed wymianą, czy da radę szybko podmienić stary czujnik na nowy, bez tej wątpliwej przyjemności...?
Czy ze skrzyni (4 biegowa oczywiście, z czujnikiem światła cofania na dole skrzyni) trzeba spuszczać cały olej przed wymianą, czy da radę szybko podmienić stary czujnik na nowy, bez tej wątpliwej przyjemności...?