i znów po raz kolejny "szmery-bajery" w głosnikach
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
hej.ja mialem podobna sytuacje poswiecilem dwa weekendy na znalezienie przyczyny.zmienialem kondensatory na alternatorze rozne filtry z rdzenia i nawijalem przewod o odpowiedniej grobosci i dlg. kondensatory dodatkowe na zasilaniu wzmaka.kombinowalem jak moglem z kablami a okazalo sie same radio walniete jeden przewod fabrycznie byl za slabo wcisniety w wtyczke oczywiscie od masy.po docisnieciu bylo ok a przedtem wszystko slyszalem w moich glosnikach obrotomierz niebyl mi nawet wtedy potrzebny:)
wlasnie w prawym progu mam jakas wiazke kabli, moze nie az tak duzo ja z lewej strony, ale rowniez idaTUTENHAMON pisze:a ty kable puściłeś lewą strona pojazdu czy prawą w prawym nie ma żadnych przewodów mogą zakłucaś aku exide ale bosch sprawdza się napewno sam mam taki i bez wad ciagne ponad 2000 rms oczywiście nie cały czas i wystarcza
a moze nawiazujac do tego co kolega napisał, to czy przyczyna moze byc ze radio jest podpiete bezposrednio pod aku?? bo jak włacze CD to wlasnie jeszcze glosniej jest...
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)