Dym z kratek wentylacyjnych, tłuste szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dym z kratek wentylacyjnych, tłuste szyby
WITAM
MAM POWAŻNY PROBLEM.
WALI MI DYM Z KRATEK WENTYLACYJNYCH JAK SILNIK JEST JUZ TROCHE CIEPLY I WŁĄCZE NAWIEW CIEPŁY. A JAK JUŻ JEST NAGRZANY DOBRZE TO DYM TEŻ LECI PRZY ZIMNYM POWIETRZU ALE NIE DUZO. A W DODATKU MAM TŁUSTE SZYBY I NIC NIE WIDAĆ, DYM MA TAKI SŁODKI SMAK. DWA MIESIĄCE TEMU KLAPKI W NAGRZEWNICY REGENEROWAŁEM PRZY POMOCY ZWYKLEJ TAŚMY (TAKA BRĄZOWA DO KLEJENIA PUDEŁEK). OGRZEWANIE NIE DZIALA JUZ TAK JAK WCZEŚNIEJ ODKĄD DYM SIE POKAZAŁ, CZY KTOŚ MIAŁ DYM Z TYCH KRATEK I JAKA BYŁA TEGO PRZYCZYNA BO NIE CHCE MI SIE ZNOW TEGO ROZBIERAĆ JAK NIE MA TAKIEJ POTRZEBY. BARDZO PROSZE O POMOC BO NIE DAN RADY TAK JEŻDZIĆ.
[ Dodano: 22 Lut 2009 19:44 ]
NIE MAM PEWNOŚCI ALE INSTALACJA SIE NIE PALI BO ZROBILEM JUZ PONAD 200 KM I WSZYSTKO DZIALA I PATRZYLEM CZY KABLE SĄ GDZIEŚ CIEPŁE. Z KOMORY SILNIKA TEŻ DYMU NIE MA
MAM POWAŻNY PROBLEM.
WALI MI DYM Z KRATEK WENTYLACYJNYCH JAK SILNIK JEST JUZ TROCHE CIEPLY I WŁĄCZE NAWIEW CIEPŁY. A JAK JUŻ JEST NAGRZANY DOBRZE TO DYM TEŻ LECI PRZY ZIMNYM POWIETRZU ALE NIE DUZO. A W DODATKU MAM TŁUSTE SZYBY I NIC NIE WIDAĆ, DYM MA TAKI SŁODKI SMAK. DWA MIESIĄCE TEMU KLAPKI W NAGRZEWNICY REGENEROWAŁEM PRZY POMOCY ZWYKLEJ TAŚMY (TAKA BRĄZOWA DO KLEJENIA PUDEŁEK). OGRZEWANIE NIE DZIALA JUZ TAK JAK WCZEŚNIEJ ODKĄD DYM SIE POKAZAŁ, CZY KTOŚ MIAŁ DYM Z TYCH KRATEK I JAKA BYŁA TEGO PRZYCZYNA BO NIE CHCE MI SIE ZNOW TEGO ROZBIERAĆ JAK NIE MA TAKIEJ POTRZEBY. BARDZO PROSZE O POMOC BO NIE DAN RADY TAK JEŻDZIĆ.
[ Dodano: 22 Lut 2009 19:44 ]
NIE MAM PEWNOŚCI ALE INSTALACJA SIE NIE PALI BO ZROBILEM JUZ PONAD 200 KM I WSZYSTKO DZIALA I PATRZYLEM CZY KABLE SĄ GDZIEŚ CIEPŁE. Z KOMORY SILNIKA TEŻ DYMU NIE MA
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2009 10:10 przez malinakks, łącznie zmieniany 1 raz.
malinakks, jesteś widzę nowy więc przypominam ze na forum należy stosować się do regulaminu który z kolei nakazuje stosować NETYKIETY a w niej jak byk stoi:
Odpowiedź już dostałeś więc proszę pamiętaj na przyszłość o zasadach i nie krzycz na nas.Używając polskich znaków diakrytycznych (tzw. ogonki np. "ą")
oraz
Nie pisz bez potrzeby dużymi literami, gdyż oznaczają one raczej krzyk i nie nadużywaj tego.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
DOKLADNIE JEST TAK JAK MOWISZ.DWA DNI TEMU MIALEM W ZBIORNICZKU PLYN NA MAX A PATRZYLEM TERAZ I SUCHO PRAWIE W NIM. WIELKIE DZIEKI ZA POMOC. JAKI TO SRODEK CO UŻYLEŚ DO USZCZELNIENIA.
JUTRO MIALEM ROZBIERAC WSZYSTKO I BYM SIE TYLKO OROBIL NIE POTRZEBNIE
[ Dodano: 22 Lut 2009 20:15 ]
Przepraszam za to że pisalem z dużych liter. Nie miałem nic złego na mysli pisząc w ten sposob
JUTRO MIALEM ROZBIERAC WSZYSTKO I BYM SIE TYLKO OROBIL NIE POTRZEBNIE
[ Dodano: 22 Lut 2009 20:15 ]
Przepraszam za to że pisalem z dużych liter. Nie miałem nic złego na mysli pisząc w ten sposob
malinakks pisze:Przepraszam za to że pisalem z dużych liter. Nie miałem nic złego na mysli pisząc w ten sposob
No to teraz już pamiętaj żeby pisać poprawnie po polsku i małymi literami (no chyba że na kogoś wrzeszczysz )
Co do uszczelniaczy to one uszczelnią ci tylko niewielki wyciek, a na duży (a ubytki płynu piszesz że masz spore) nic innego jak wymiana nie poradzisz.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
witam wymień nagrzewnice nie syp żadnych proszków. To jest sposób który rzeczywiście pomaga ale są tego minusy a przez te minusy bym tego nie stosował. W najgorszym przypadku można doprowadzić nawet do remontu silnika a to jest droższe niż wymiana nagrzewnicy. Sam w poprzednim golfie II miałem wyciek z chłodnicy kupiłem proszek w sypałem i było super (przez dwa tygodnie). Jedno naprawiło a rozwaliło nagrzewnicę. Bardzo poważnie zawężyły się kanały w nagrzewnicy i ją ciśnienie rozwaliło. Po rozebraniu czyściłem cały układ ponieważ nawet w wężach widać że nie działa to tak rewelacyjnie.
Jasne że każdy ma inne zdania na ten temat i nie każdy się ze mną zgodzi ale wybór należy do ciebie.
3 minuty się spóźniłem
Dobrze zrobiłeś
Jasne że każdy ma inne zdania na ten temat i nie każdy się ze mną zgodzi ale wybór należy do ciebie.
3 minuty się spóźniłem
Dobrze zrobiłeś
Ostatnio zmieniony pn lut 23, 2009 21:05 przez hudy21, łącznie zmieniany 1 raz.