eee tam w lato tez bedzie dawal rade, oczywiscie ze im bardziej bedzie odsloniety tym lepiej.. ale nie przesadzajmy ze tak jak teraz jest to bedzie lipa... wierzcie ze u mnie zostanie podobnie jak jest tutaj i wydusze z mojego 1,8t 300km ..tzn moze nie konkretnie ja ,ale pewnie tyle bedzie za pare miesiecy ..pozdro
[ Dodano: 23 Lut 2009 12:34 ]
no i top sport dostal po dupie.... prawidlowo
Sluchaj ja napisalem juz wczesniej ze oczywiscie napewno lepiej jest jak jest odsloniety ,ale nawet jezeli nie jest odsloniety to wiekszy napewno lepiej chlopdzi powietrze niz mniejszy bo ma wieksza powierzchnie i to nie podlega wogole dyskusji .. .... Gdy bedzie odsloniety caly bedzie wydajny w 100% , gdy bedzie zasloniety czesciowo to wydajnosc pewnie spadnie ,ale bedzie napewno bardziej wydajny jak maly lub mniejszy
A ja myśle inaczej duży IC w 60% zasłonięty będzie gorzej chłodził niż mniejszy w całości odsłonięty bo powietrze przelatujące przez część zasłonietą nie zostanie wcale schodzone i na wyjściu IC wymięsza się ze schłodzonym podnosząc jego temperature.
Nie niestety tak zasloniety cooler nie bedzie dawal rady bo juz sprawdzalem w swoim aucie bylo masa logow z temp. i auto puchlo masakrycznie EGT bylo nawet o wiele wyższe.....myslisz ze po co wyrżnąłem u siebie taką dziure w zderzaku ?
Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......
Niestety przy doladowaniu rzedu 2 bar powierzchnia nawiewowa musi byc duza, u Ciebie Rafal bedzie po pierwsze mniejsze doladowanie, po drugie sprezara ktora nie bedzie dmuchac nawet serii wiec moze byc duzo lepiej. Logi prawde powiedza
aw69 pisze:tak jak ma Fido zrobiony zderzak w corku bardzo ladnie wyszlo u niego
o nie wiedziałem, musze oblukać jak to u niego wyszło
Dario84 pisze:po pierwsze mniejsze doladowanie, po drugie sprezara ktora nie bedzie dmuchac nawet serii wiec moze byc duzo lepiej. Logi prawde powiedza
no własnie zlogowac i wtedy ciąć jak bedzie bardzo źle...