Swap na 1.9 TDI 110 KM zakończony FOTO...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Swap na 1.9 TDI 110 KM zakończony FOTO...
Wszystko wykonałem sam w małym garażu bez kanału
Silnik 110KM przełożony łącznie z całym zawieszeniem czyli belkami , ławą , stabilizatorem , wspomaganiem , ABSem, EDSedem heble tarczowe z tyłu , wszystko z seata toeldo 96 rok... środek nie złożony ale do dopracowuje od jutra. Licznik zakładam z Golfa 3 TDI z MFA gdyż seat był takze w to wyposażony .
Wszystko łącznie z rozebraniem , malowaniem,i złożeniem tak jak widać poniżej zajeło mi 5 dni
Oczywiście potrzebowałem z forum kilku porad dlatego dziękuję osobom takim jak Cayranz , Tora z forum TDi www.diagtronik.pl, leopard , uysy...
Ostatnio zmieniony czw maja 24, 2007 11:39 przez arek, łącznie zmieniany 4 razy.
Golf Mk2 TDI 110KM Max Voll :)
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie wiem czemu ma komputer wariować jak wszystko jest dopięte na ostatni guzik A to za lewą lampą nad aqmulatorem to intercoler w takiej obudowie .ccinekk pisze:Co to za "dziabong" niby nawiew niby coś innego za lewą lampą pod maską?
Nie wiariuje Ci komputer?
Super robota!
Z Niemiec przywiozłem ten cały kompletny intercoler. Tu jest to nie do dostania.zaprzal pisze:Heh, zazdroszcze Ci tego motoru Gdzie znalazłes obudowe intercoolera? Konkretniej ta czesc nad akumulatorem
[ Dodano: Nie Gru 18, 2005 11:26 pm ]
Problemów żadnych , wszystko pasowało idealnie , jeździ jeszcze lepiej , w środku nic nie słychać , wcześniej był 1.6D to chodził jak traktor i trzęsło nim jak galaretą , a teraz lepiej niż benzyniak A koszty małe bo sam robiłem, silnik kupilem razem z calym autem aby miec mozliwosc sprawdzenia go i chcialem miec wszelkie czesci potrzebne do przekladki.Kubus20 pisze:Po pierwsze ogromny kawał bardzo dobrej roboty
Po drugie pytania, czyli:
Jakie koszta tego swapu, części itd.
Jakie były problemy podczas przekładki.
Wogóle dobrze by było gdybyś opisał to "wide and clear"
Szacunek. Pozdrawiam
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY