Remont silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Remont silnika
witajcie. Najprawdopodobniej siadły mi panewki. chciałbym zrobić remont silnika.
Co oprócz panewek trzeba wymienić? Jaki jest koszt takiego remontu????
Co oprócz panewek trzeba wymienić? Jaki jest koszt takiego remontu????
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2009 10:04 przez Repeat11, łącznie zmieniany 1 raz.
- morfeusz86r
- Forum Master
podepnę sie pod temat. mam dobry silnik tylko uszczelka pod głowicą puszcza tzn poci sie w jednym miejscu, widać że jest tam wilgotno od płynu chłodniczego. narazie nie spierdala za dużo, tzn może z 100ml na 1000km ale kiedyś jebnie. planuje małe mody w nim. silnik jest zdrowy, na hamowni wyszło że ma parę koni więcej niż seria ale widze że to norma. i tu moje pytanie. wymienić uszczelkę, szklanki i uszczelniacze zaworowe czy cos jeszcze? czy może zabezpieczyć sie na przyszłość i wymienić panewki i pierścienie ewentualnie coś tam jeszcze.
jakiej firmy polecacie uszczelki pod głowice, szklanki, uszczelniacze
jakiej firmy polecacie uszczelki pod głowice, szklanki, uszczelniacze
- morfeusz86r
- Forum Master
prowadnice zaworowe, zawory jakiej firmy?
opłaca mi sie na zapas wymieniać pierścienie i panewki?
opłaca mi sie na zapas wymieniać pierścienie i panewki?
Ostatnio zmieniony wt lut 24, 2009 22:06 przez morfeusz86r, łącznie zmieniany 1 raz.
- morfeusz86r
- Forum Master
- morfeusz86r
- Forum Master
chosen pisze:Repeat11, to zalezy czy chcesz nim jeszcze długo pojeździc, czy robisz go dla siebie ? czy bierze olej ??
Ja bym odrazu wymienil pierścienie i miał spokoj z dołem. Ew jeszcze tłoki jak by był wychuchane :>
Bierze olej. Robię dl siebie i chcę jeszcze długo pojeździć!!!
I co w takim razie mam po kolei wymienić ?
począwszy od pierscieni, uczszelniacze zaworow, simeringi wałków, to wplywa na to ze silnik bierze olej, oczywiscie takie uszczelki jak pokrywy zaworow i pod glowica tez trzeba przy takim remoncie wymienicRepeat11 pisze:Bierze olej. Robię dl siebie i chcę jeszcze długo pojeździć!!!
I co w takim razie mam po kolei wymienić ?
the mechanic