No tak, przeciez wypowiadam się w tym temacie od dłuższego czasuleo... pisze:i tez masz drgania ??kompot pisze:U mnie w AGR 12K
Dziwne zachowanie silnika AHF, drgawki!!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- jakub.artur
- Nowicjusz
witam kolegow, wiec dzis podczas wymiany termostatu zaobserowalem jedna rzecz-zimny wiecej trzesie cieply mniej w dodatku kiedy silnik sie rozgrzewal odkrecalem nakratki na wtryskach po koleii podejrzewajac ze to ktorys wtrysk sie wiesza i co? nic. zadnej roznicy tesc stary mechas od diesli tak mi podpowiedzial, wiec wykluczam zeby ktorys z wtryskow sie wieszal- na 100% , jak bylo tak jest, juz niemam sily z tymi drgawkami nawet serwis nie daje 100% gwarancji ze zlokalizuje wade i ja naprawi, czy jakies licho wisi nad TDI????
Witam jak zauwazyl jeden z naszych kolegow dziwne obiawy drgawek zanikaja po odpieciu czujnika predkosciomierza ktory wchodzi do skrzyni. Dzisiaj odpiolem u siebie i to samo, drgawki znikaja po odpieciu czujnika. Niestety nie dziala wtedy predkosciomierz:( wiec wniosek jest jeden dwumasowe kolo zamachowe mozemy sobie odpuscic, tak samo pompe wtryskowa. Zadna z tych rzeczy nie ma wplywu na drgawki silnika. Moze ktos wie gdzie idzie impuls o predkosci samochodu oprocz licznika? Po nitce do klebka i dojdziemy do tego co jest przyczyna drgawek..
Witam
Kolego u mnie niby tez miał byc dwumas wieć został wymieniony w ASO koszt prawie 4 tys zł potem pompa wtryskowa 5,5 tys zł plus stara pompa do zwrotu nastpenie czepiono sie wtrysku sterującego wymieniono ale i tak bez zmian
teraz na Vagu dzieja sie dziwne rzeczy dawka 2,4 2,6 kąty wtrysków różne
Istnieje możliwość ze sterownik, ale ja juz chyba zrezygnuje
sam sterwonik to znowu koszt 4,2 tys zł a pewność jako zerowa. Ktoś kiedys wspominał o czujniku sprzegla moze to cos ma wspólnego z tym?
Kolego u mnie niby tez miał byc dwumas wieć został wymieniony w ASO koszt prawie 4 tys zł potem pompa wtryskowa 5,5 tys zł plus stara pompa do zwrotu nastpenie czepiono sie wtrysku sterującego wymieniono ale i tak bez zmian
teraz na Vagu dzieja sie dziwne rzeczy dawka 2,4 2,6 kąty wtrysków różne
Istnieje możliwość ze sterownik, ale ja juz chyba zrezygnuje
sam sterwonik to znowu koszt 4,2 tys zł a pewność jako zerowa. Ktoś kiedys wspominał o czujniku sprzegla moze to cos ma wspólnego z tym?
tedi
- kompot
- Mały gagatek
- Kontakt:
wesol pisze:Ja wnioskuje o blad w oprogramowaniu w ECU. Daje poprostu sygnal ze hamujemy silnikiem i zmniejsza drastycznie dawke- za bardzo drastycznie. Moze jakby programowo wylaczyc ta funkcje w ECU to by nas to zadowoliło a moze nowszy soft ma juz to poprawione.
Jesli już moj tok rozumowania co do hamowaniem silnikiem jest dobry, to problemem będzie czujnik lub element wykonawczy, nie ma mozliwosci, zeby sie soft sam rozjechał, nawet po 10 latach.