Ciśnienie w cylindrach bardzo słabe.. co to może być??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ciśnienie w cylindrach bardzo słabe.. co to może być??
witam szanownych forumowiczów.. proszę o pomoc bo nie wiem co może być z moim golfem...silnik chodzi równo i dobrze zapala ale dzisiaj jak zmierzyłem ciśnienie w cylindrach to aż za głowę się złapałem...na wszystkich cylindrach ok 5 barów( miernik na 100% sprawny bo brat sprawdzał 5 min wcześniej swoje vento)..oleju mi nie pali a i osiągi przyzwoite.. nie wiem jak powinno to autko przyśpieszać bo kiedyś to wogóle masakra była. jest to silnik 1.8 PF 107 km. pomoco co to może być??
badanie na 100 % przeprowadzone prawidłowo...kurcze nie wiem jak ten silnik powinien przyspieszać...mi się wydaje ze jest oki ale rodziców vento 90 km przyspiesza też i to super a ma tylko 90 km a mój ma 107 i wydaje mi się ze powinien lepiej przyspieszac... kurcze 5 bar to zdecydowanie za mało:( powinno być koło 10 a minimum 7,5 ale nie 5 bar..
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=259325
Może rozrząd masz przestawiony, zawory domykają się w nie odpowiedniej chwili. Raz wprawdzie we Fiacie miałem przestawiony rozrząd aż o 3 ząbki odpalał, jeździł, tylko był słaby jak cholera, silnik nawet normalnie pracował więc nawet mi to do głowy nie przyszło. Może w Twoim przypadku jest podobnie, podejrzewam że jak zrobisz próbę olejową tak jak radzi miś fazi, kompresja wcale nie wzrośnie.