Na wstepie chcialbym wszystkich powitac na forum gdyz jestm nowy a to jest moj pierwszy post.
Jestem posiadaczem glofa 1,4 16V z 2000 roku a problem tkwi w kontrolce check ktora zapala sie po przejechaniu ok30 - 40 km.A po zapaleniu auto pracuje tak samo tzn silnik pracuje ladnie nie traci mocy.Mechanik u ktorego wymienilem ostatnio rozrzad,sonde lambda i termostat za kazdym razem gdy odbieralem auto mowil ze moze to bylo spowodowane awaria ktora usunal.Ostatnio wymienialem tez u niego simeringi i mowil ze to moze przez to...Czy jest to mozliwe ze program VAG ktrorym posluguje sie mechanik jest na tyle niedoskonaly ze nie zdiagnozuje konkretnie co jest przyczyna czy to mechanik chce mnie naciagnac na kolejne koszta???
pozdrawiam i dziekuje
powtarzajacy blad check
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
powtarzajacy blad check
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2009 17:07 przez herzog, łącznie zmieniany 1 raz.
- sps90pt
- Nowicjusz
- Kontakt:
odp
Kolego spróbuj jechac gdzieś indziej i sprawdzić błędy jakie wychodzą i wtedy będziesz wiedział czy u mechanika zaprzyjaznionego wykrywa Ci wszystko.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Narkotykom mówię stanowczo-raczej nie
- Dyziu14021991
- Ma gadane
- Kontakt:
W sumie to bledow bylo kilka jeden jaki zauwazylem i zapamietalem to grzanie w okolicy sondy lambda...Wiecej juz nie pamitam:(
Poslucham sie rad i pojade do innego mechanika
Dziekuje i pozdrawiam
[ Dodano: 01 Mar 2009 17:43 ]
Witam
Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie tej kontrolki check...Znajomy ma Audi i czesto mial podobny problem ze czesto zapalala mu sie wlasnie ta kontrolka i jeden z mechanikow u ktorych byl powiedzial mu aby czasami przekrecil korkiem od wlewu paliwa w odpowiednia pozycje(i wtedy odpowietrzy uklad czy cos takiego)Czy to jesto mozliwe??.Czy tez tak jest w golfie??
Dziekuje i pozdrawiam
Poslucham sie rad i pojade do innego mechanika
Dziekuje i pozdrawiam
[ Dodano: 01 Mar 2009 17:43 ]
Witam
Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie tej kontrolki check...Znajomy ma Audi i czesto mial podobny problem ze czesto zapalala mu sie wlasnie ta kontrolka i jeden z mechanikow u ktorych byl powiedzial mu aby czasami przekrecil korkiem od wlewu paliwa w odpowiednia pozycje(i wtedy odpowietrzy uklad czy cos takiego)Czy to jesto mozliwe??.Czy tez tak jest w golfie??
Dziekuje i pozdrawiam