ciśnienie oleju-pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ciśnienie oleju-pomocy
witam
wczoraj po 40 kilometrach jazdy 90 na godzin po wjezdzie do miasta zapaliła mi sie kontrolka cisnienia oleju
gdy przyspieszyłem zgasła
potem jak wracałem wsjo oki
podobne zdarzenie miałem przy zjezdzoie z autostrady gdy wjechałem juz na droge krajowa
wyczytałem w ksiazce napraw ze olej ciepły traci gestosć i cisnienie spada
co mam wymienic olej-od lipca jezdze na mobil 1 10w 40
miał ktos cos podobnego?
czekam na rade
wczoraj po 40 kilometrach jazdy 90 na godzin po wjezdzie do miasta zapaliła mi sie kontrolka cisnienia oleju
gdy przyspieszyłem zgasła
potem jak wracałem wsjo oki
podobne zdarzenie miałem przy zjezdzoie z autostrady gdy wjechałem juz na droge krajowa
wyczytałem w ksiazce napraw ze olej ciepły traci gestosć i cisnienie spada
co mam wymienic olej-od lipca jezdze na mobil 1 10w 40
miał ktos cos podobnego?
czekam na rade
własnie mam filtron
mysle ze najpierw wymienie ole bo moze sie juz od lipca zużył wraz z filtrem
jezdze troche codziennie to bede wymieniał co poł roku moze
czytałem w ksiażce ze jesli na nagrzanym silniku przy spadku obrotów kontrolka sie zapali a przy jedzie szybkiej zgasnie to nie nalezy sie martwić
co o tym myslicie
mysle ze najpierw wymienie ole bo moze sie juz od lipca zużył wraz z filtrem
jezdze troche codziennie to bede wymieniał co poł roku moze
czytałem w ksiażce ze jesli na nagrzanym silniku przy spadku obrotów kontrolka sie zapali a przy jedzie szybkiej zgasnie to nie nalezy sie martwić
co o tym myslicie
jeśli książka tak mówiwladek78 pisze:czytałem w ksiażce ze jesli na nagrzanym silniku przy spadku obrotów kontrolka sie zapali a przy jedzie szybkiej zgasnie to nie nalezy sie martwić
co o tym myslicie
ale moim zdaniem nie powinna się zapalać
Ostatnio zmieniony wt mar 03, 2009 13:02 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.
filtron ma rzadziej robiony wkład przez co powoduje jaja z kontrolką olejubibi466 pisze:bo filtron to badziew
po zmianie na Knechta pozbyłem się tej dolegliwości
Ostatnio zmieniony wt mar 03, 2009 13:24 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.