mkII zabudowa opadających drzwi
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
dzięki za porady.
z tego, co zrozumiałem z długiej dyskusji, to stanęlo na tym, że chyba jednak nie ma miejsca na te podkładki, o których mówił tuttenhamon...
próbował ktoś regulować drzwi śrubami?
chodzi mi o to, czy nie mając w tym doświadczenia skazany jestem na porażkę, czy może mi się jakoś udać je podregulować?
pozdro.
z tego, co zrozumiałem z długiej dyskusji, to stanęlo na tym, że chyba jednak nie ma miejsca na te podkładki, o których mówił tuttenhamon...
próbował ktoś regulować drzwi śrubami?
chodzi mi o to, czy nie mając w tym doświadczenia skazany jestem na porażkę, czy może mi się jakoś udać je podregulować?
pozdro.
da sie !!
Witam
da sie podkładkami na 100% bo ja tak mam tylko ze robiłem to z ojcem jakis czas temu i nie pamietam za bardzo jak... jutro wieczorem wrzuce fotki i opisze dokładnie jak to zrobic
da sie podkładkami na 100% bo ja tak mam tylko ze robiłem to z ojcem jakis czas temu i nie pamietam za bardzo jak... jutro wieczorem wrzuce fotki i opisze dokładnie jak to zrobic
re
heh no ja mam pod górny i sie drzwi podniosły, przed podłożeniem próbowałem je troche podgjąć do góry ale... ciezko bylo.....
nie wątpię, że podciągnięcie, czy też podlewarowanie pomoże...Goofi pisze:Na gornym nie ma co robic bo przy opadaniu drzwi to dolny sie podgina.
szyki: sproboj podlewarowac, to dziala
boję się tylko, że efekt może być krótkotrwały, bo przecież przy tej metodzie ma się nadzieję na powstałe luzy na zawiasach, co przy użyciu siły pozwoli przesunąć drzwi wyżej. niestety, te same luzy mogą spowodować ponowne opadnięcie...
no ale pewnie spróbuję.
Robilem to we wrzesniu i dotac nie opadlyszyki pisze:nie wątpię, że podciągnięcie, czy też podlewarowanie pomoże...Goofi pisze:Na gornym nie ma co robic bo przy opadaniu drzwi to dolny sie podgina.
szyki: sproboj podlewarowac, to dziala
boję się tylko, że efekt może być krótkotrwały, bo przecież przy tej metodzie ma się nadzieję na powstałe luzy na zawiasach, co przy użyciu siły pozwoli przesunąć drzwi wyżej. niestety, te same luzy mogą spowodować ponowne opadnięcie...
no ale pewnie spróbuję.