sprzęgło sasch czy luk
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- aadasiek
- Forum Master
- Kontakt:
no właśnie terz widziałem ten post z tym samym numerem koła co mam że jest okiPvD pisze:no właśnie poczytałem troche postów jaro444
ale dla pewności dzisiaj zrobię zdjęcia i wrzucę do tematujaro4444 pisze:Więc konkrety:
- potrzebujesz jedmasowe koło od poprzecznie postawionych 1Z (VW 028 105 269 B), początkowych AGR lub od benzyn ABF (2.0 16V Golf III GTI 150 KM), 9A (2.0 16V 136 KM), PG (G60) nr VW 037 105 273C,
[ Dodano: 06 Mar 2009 12:35 ]
zdjęcia kolą zamachowego
Aadasiek weź to kolo i palnij nim w głowę tego, co mówił Ci, że to dwumas :green_fuck:
Jak doradza się ludziom to trzeba wiedzeć co się moówi lub pisze, a nie pisac co się wie lub co się wydaje.
Oczywiście, że to jest jednomas i będzie pasował. Kup sobie tylko w ASO śruby do montażu docisku (6 szt) i zaopatrz się w niebieskie szczeliwo do gwintów Loctite.
Jak doradza się ludziom to trzeba wiedzeć co się moówi lub pisze, a nie pisac co się wie lub co się wydaje.
Oczywiście, że to jest jednomas i będzie pasował. Kup sobie tylko w ASO śruby do montażu docisku (6 szt) i zaopatrz się w niebieskie szczeliwo do gwintów Loctite.
Ostatnio zmieniony pt mar 06, 2009 14:58 przez jaro4444, łącznie zmieniany 1 raz.
Biegnę siły swe wszystkie biegowi oddając...
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi
Był Leon jest Audi
- aadasiek
- Forum Master
- Kontakt:
no i o to właśnie mi chodzi konkretnie i na temat dzięki za pomoc w sprawie kołajaro4444 pisze:Oczywiście, że to jest jednomas i będzie pasował. Kup sobie tylko w ASO śruby do montażu docisku (6 szt) i zaopatrz się w niebieskie szczeliwo do gwintów Loctite.
punkcik już leci dzięki
koło już zawiozłem do zabielenia
teraz muszę sie dowiedzieć czym różnią się ta dwa sprzęgła saschs i luk bo jeżeli tylko nazwą to po co przepłacać
[ Dodano: 06 Mar 2009 20:16 ]
a więc znalazłem sprzęgło
http://www.allegro.pl/item560230868_spr ... 9_tdi.html
sachs o nr 3000 332 001
W skład całego kompletu wchodzą:
SACHS 3082 231 031 Tarcza dociskowa sprzęgła
SACHS 1878 043 141 Tarcza sprzęgła
SACHS 3151 000 388 Łożysko zwalniające
cena 450+20zł
taniej chyba nie znajdę
Raczej nie znajdziesz taniej. Uważaj tylko bo w Sachsie jak u Luk-u dużo tarcz sprzegieł bywa po regeneracji. Najłatwiej poznac to po malowanych sprężynach w tłumiku drgań skrętnych tarczy sprzegła.
Był Leon jest Audi
Był Leon jest Audi
- aadasiek
- Forum Master
- Kontakt:
oooo tego to nie wiedziałemjaro4444 pisze:Sachsie jak u Luk-u dużo tarcz sprzegieł bywa po regeneracji
w sumie ten sam zestaw w sklepie zaproponował mi gość za 500zł
30zł różnicy ale zawsze w razie "W" bede w lepszej sytuacji niż kupując na alledrogo
także dzięki jeszcze raz jaro4444 za pomoc jestem dłużny
Temat do zamknięcia
Pewne Wasze obawy i zamieszanie wynika stąd, że początkowo w 1Z montowano ciężkie koła zamachowe, a poźniej przeszli na to samo co w początkowym AGR i benzynach, czyli 037 105 273 C. Moim skromnym zdaniem to jest lepsza opcja jak to stare koło bo silnik ma lepszą dynamikę, a dostatecznie male drgania.
Ostatnio zmieniony pt mar 06, 2009 22:10 przez jaro4444, łącznie zmieniany 1 raz.
Był Leon jest Audi
Był Leon jest Audi
aadasiek, tu masz ten sam zestaw troszke taniej http://www.allegro.pl/item555481947_spr ... ba_a3.html