wygluszenie
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
wygluszenie
prosto z mosu ...wie ktos czy takie cos http://www.allegro.pl/item565894451_pan ... midki.html
jest dobre do wygluszania drzwi w polaczeniu z tasma dek.
jest dobre do wygluszania drzwi w polaczeniu z tasma dek.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
pies86, Zastanawiam się tylko ja ty to w drzwi wsadzisz to ma 70mm, 7cm grubości!!!! Profesjonalne maty wygłuszające są cieńsze, ale materiał z których są wykonane jest bardzo ciężkie biorąc pod uwagę rozmiary. A gość w aukcji napisał, że jest to do ścian i sufitów radziłbym poszukać jednak czegoś innego
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
pies86, Więc skoro kolega znalazł takie które nie chłoną wilgoci i samoprzylepne to ja bym coś takiego kupił, ale nie mam pojęcia o ich skuteczności - zapewne pomoże to trochę wygłuszyć autko, a na pewno pomoże wyeliminować rezonans. Ja znalazłem coś takiego na allegro http://moto.allegro.pl/item525299412_ap ... szawa.html
Ale wiem, że profesjonalne warsztaty często używają innych mat, mają one konsystencje asfaltu i są bardzo ciężkie, ale na allegro nic takiego nie znalazłem.
Powodzenia.
Ale wiem, że profesjonalne warsztaty często używają innych mat, mają one konsystencje asfaltu i są bardzo ciężkie, ale na allegro nic takiego nie znalazłem.
Powodzenia.
Wygłuszenie musi tworzyć sztywną komorę dla głośnika musi być materiał twardy który nie będzie drgał pod wpływem fal dźwiękowych. Mata dekarska w budżetowych instalacjach sprawdza się najlepiej. Nawet maty APP z allegro nie dorównują dekarskiej trwałością i sztywnością, a przede wszystkim nie pęka na mrozie.
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Koleżko z choinki się urwałeśDJ_SM pisze:Mata dekarska w budżetowych instalacjach sprawdza się najlepiej. Nawet maty APP z allegro nie dorównują dekarskiej trwałością i sztywnością, a przede wszystkim nie pęka na mrozie.
Zastanawiam się czym tacy doradcy się kierują
Ostatnio zmieniony ndz mar 08, 2009 00:45 przez Raadek, łącznie zmieniany 1 raz.
Natural Sound
http://www.instalacjecaraudio.pl/sound_ ... egane.html tu macie przykladowy link z wykozystaniem takowej gabki
Ja u siebie w drzwiach mam co podobnego, taka gabka co przy plytach glownych jest, naklejone bezposrednio za glosnikiem i tyle... Podobno wplywa to pozytywnie na rozchodzenie sie dzwieku wewnatrz drzwi... Kleilem chyba butaprenem do tasmy dekarskiej, ktora wczesniej cale drzwi zrobilem...
Dynamat ma w swojej ofercia taka gabke i zaleca montaz za glosnikiem... Tyle, ze dla sredniego zjadacza chleba nie ma roznicy czy to Dynamat czy ta gabka od plyty glownej
Dynamat ma w swojej ofercia taka gabke i zaleca montaz za glosnikiem... Tyle, ze dla sredniego zjadacza chleba nie ma roznicy czy to Dynamat czy ta gabka od plyty glownej
Raadek, to powiedz mi że stosujesz APP, ja tego g.. nie chce u siebie widzieć. I nie pierwszy to stwierdzam, masa ludzi już się nacięła. JA nikomu nie odradzam APP niech każdy kupuje o uważa, ja pisze to co zaobserwowałem. Nie uważam siebie za wszystkowiedzącego. Wiedzę trzeba poszerzać iść do przodu, bo jeżeli się uważa, że wie sie już wszystko i nic już nie robi w tym kierunku to tak naprawdę sie cofa :green_fuck: