Rozrusznik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- stanley89
- Mały gagatek
Rozrusznik
Mam problem z rozrusznikiem. "przepuszcza" i ciężko mi fura pali. Co może być tego przyczyną??
Oceń białasa :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=198572
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=198572
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Przeczyść styki na rozruszniku klucz 13 chyba niczym nie smaruj , zębatka była ok?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
bendix i powodzenia w takich radach. buractwo się nauczyło wiochy i nie znają nazw części rozrusznika. powodzenia w naprawie.mikrus99 pisze:bendix ewentualnie automat. Ja (jak miałem ten sam problem) bendix wymieniłem, automat przeczyściłem i kręci cały czas nawet na najgorszym mrozie.
[ Dodano: 16 Mar 2009 02:01 ]
Jeżeli chcecie udzielać rad jak fachowcy to przynajmniej wysławiajcie się tak.
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Tu akurat tu także nie zabłysłeś tą wypowiedzią Czy ty w ogóle wiesz co to jest bendiks ??Koledzy z góry dobrze piszą, ale mi się wydaję, że nie wiesz co znaczy automat (włącznik elektromagnetyczny) i bendiks (zębatka napędowa rozrusznika z sprzęgłem jednokierunkowym)bendix i powodzenia w takich radach. buractwo się nauczyło wiochy i nie znają nazw części rozrusznika. powodzenia w naprawie.
[ Dodano: 16 Mar 2009 02:01 ]
Jeżeli chcecie udzielać rad jak fachowcy to przynajmniej wysławiajcie się tak.
Bendiks nówka, ale jakiej firmy ?? Nowy, używany czy regenerowany ?? Bo spotkałem się i nowe przepuszczają Jak już kupujesz to polecam firmy CARGO no i Boscha...stanley89 pisze:bendix mam nówkę tak samo jak tulejki i szczotki może tryby czy cos w tym stylu??
Przy wymianie tulejek i szczotek przeczyściłeś rowki pomiędzy listkami komutatora, jak się wymienia szczotki, to komutator powinien zostać przetoczony i przeczyszczony... W jakim stanie jest włącznik elektromagnetyczny ?? Bo w nim często wypalają się po prostu styki i przez to mogą dziać się cyrki (nie łączy, nie wyrzuca bendiksa, łączy i podczas kręcenia przerywa, itp.)
Dobrze przeczyść wszystkie miejsca styków przewodów...Sprawdź przewód zasilający rozrusznik, akumulator do przetestowania czy ma jeszcze odpowiednią moc rozruchową, potem jeszcze bym obejrzał zęby na kole zamachowym (bo spotkałem się, że wyrwało kilka zębów i w tym miejscu rozrusznik stawał )...I to było by chyba wszystko...Na sam koniec pozostaje tylko stacyjka, ale on jak pada to rozrusznik w ogóle nie kręci
Jak na coś jeszcze wpadnę to się odezwę...
Kolega maciejkavw sobie odszuka w google, ewentualnie Allegro hasła: automat rozrusznika, bendix golf, bendiks golf. 2 ostatnie to te same czesci, ale ze względu ze ludzie równie piszą jest i to i to. Jak kolega pozna co to sa za czesci to sie dowie co mialem na myśli pisząc powyższy post. I na drugi raz prosiłbym o troche szacunku, kultury, w określaniu mnie i mojego tekstu. Co do tematu, to kolega Lukas chyba wymienił wszystkie powody w powyższym przypadku, wiec nic juz nie dodam.